Tasarruf tedbirlerini hayatın her alanında uygulamalıyız

Tasarruf tedbirlerini hayatın her alanında uygulamalıyız

Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Batman Valisi Ahmet Deniz, Türkiye’ye yönelik saldırılar karşısında herkesin tasarruf tedbirlerine riayet etmesini istedi.

Batman’da İl İdare Şube Başkanları Toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra, ilçe kaymakamları ile kamu kurum yöneticileri katıldı. Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, ilin genel sorunları ele alınarak görüşüldü.

Konuşmasında Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Deniz, Türkiye’nin gelişmesinde ve büyümesinde rahatsız olan dış güçlerin ekonomik saldırılarına maruz kaldığını belirterek, "Dış güçler ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirmek için her türlü enstrümanı deniyorlar. 15 Temmuz’da başaramadıklarını bu ekonomik saldırılarla gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu saldırıları, daha çok üreterek birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf edeceğiz." diye konuştu.

"Tasarruf tedbirlerine dikkat etmeliyiz"

Yaşanan bu saldırılar karşısında herkesin tasarruf tedbirlerine riayet etmesini isteyen Deniz, “Kamu kurumları olarak bizler bu tasarruf tedbirlerine uyacağız ki vatandaş da uysun. Kamu kurumlarında kontrollük müessesini en iyi şekilde uygulayın. Kamu araçlarında tasarruf kurallarına uyalım, kamu ihalelerinde rekabetin oluşmasına sağlayalım. Tasarruf tedbirlerini hayatın her alanında uygulamalıyız." dedi.

Kamu kurum ve kuruluşların yöneticilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planın takibinin yapılmasını isteyen Deniz, her kurumun kendi alanıyla ilgili yürütülecek projelerin takibi konusunda gerekli çalışmaların yürütmesi gerektiğini ifade etti.

"OSB’de 15 yatırımcıya arsa tahsisi yapıldı"

İstihdam ve yatırımlara yönelik yürütülen hizmetlerde herhangi bir aksaklığın oluşmaması için gerekli tedbirlerin ve kalaylığın sağlanmasını isteyen Deniz, “İlimiz OSB’de yatırım yapmak isteyen 15 yatırımcı ile arsa tahsis sözleşmesi imzalandı, yapılacak yatırımlar sayesinde birçok insanımız iş sahibi olacağı gibi, ilimizin ekonomisine de önemli katkı sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

"Vatandaşa kendi evindeymiş gibi hissettirelim"

Kamu kurum ve kuruluşların temizliğine ve vatandaş odaklı hizmetlere önem verilmesi konusunda kurum yöneticilerine uyarıda bulunan Deniz, vatandaş memnuniyetinin her şeyden önemli olduğunu belirterek, “Kamu kurumlarına ait binalarının içi ve çevre temizliğini günü birlik yapılmalı. Vatandaşa hizmeti verirken gerekli kolaylık ve hassasiyeti gösterelim. Özelikle şehit yakınları ve gazilerin sorun ve taleplerinin karşılanması konusunda gerekli duyarlılığı gösterelim.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ne değinen Deniz, projenin ilde başarılı bir şekilde devam ettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

"Başta Valilik olmak üzere birçok kurumda projeyi hayata geçirdik. Diğer kurumlarda da yavaş yavaş hayata geçireceğiz. Valilik bünyesinde başlattığımız açık kapı projesi kapsamında yürütülen hizmetlerde en başarılı iller arasındayız. Vatandaşın memnuniyeti açısından başvuruların kurum yöneticileri tarafından takibi yapılarak geri dönüşler ivedi bir şekilde sağlansın."

Kurumların proje bazlı çalışmalarının yürütülmesi gerektiğini ifade eden Vali Deniz, dönemin proje dönemi olduğunu ifade ederek kurumların, sosyal kültürel, sportif, altyapı ve üstyapı konularında proje hazırlamalarını istedi.

2018-2019 eğitim öğretim yılı başlamadan okulların tadilat ve eksikliklerin giderilmesi konusunda yetkililere talimat veren Deniz, eğitim ve öğretim yılı öncesi okulların boya, badana ve diğer eksikliklerin giderilmesini istedi.

Her kurumun kendi görev alanlarıyla ilgili vatandaşa verilen hizmetlerde gerekli çalışmaların takip ve denetimlerini yapmalarını isteyen Deniz, vatandaş memnuniyetinin hizmetlerin en iyisi olduğunu kaydetti.

Toplantı yapılan değerlendirmelerin ardından sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.