"Taşeron işçilerin mağduriyetleri giderilsin!"

"Taşeron işçilerin mağduriyetleri giderilsin!"

Kamu Şirketler Personelleri Derneği, taşeron işçilerin hiçbir iş güvenliğinin olmadığına dikkat çekti.

ŞANLIURFA - Taşeron işçilerin mağduriyetlerini dile getirmek için basın açıklaması düzenleyen Kamu Şirketler Personelleri Derneği (KAŞİP) Bakanı Hakan Aydın; Türkiye’nin ekonomik büyümesini taşeron işçilerin sağladığını ama can güvenliğinin olmaması ve emeğinin karşılığının verilmemesi nedeniyle mağdur olduklarını dile getirdi.

Maden facialarına dikkat çeken Aydın, Soma’da hayatını kaybeden işçiler henüz akıllarda iken Ermenek olayının yaşandığını belirterek, “Soma’da döktüğümüz gözyaşımız daha dinmeden Ermenek’te 8 tane işçinin cenazesinin yer altında olması ülkemizin büyük bir ayıbıdır. Bu kardeşlerimizin aileleri cenazelerini görmenin özlemiyle yanıp kavrulmaktadır”dedi.

Kara yollarında çalışan ve kadro hakkını almış olan işçilerin mahkeme kararıyla işlerinden uzaklaştırıldıklarını belirten Aydın, “Hukukun vermiş olduğu bir kararı uygulamamak bir ülkenin ayıbı olmuştur. İş sağlığı ve güvenliği uygulamamak işçiye ve emekliye değer vermemek bir ülkenin ayıbıdır.  Taşeron işçiler asgari ücretle aile geçindirmeye çalışıyorlar.  Bu ayıbın son bulmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. (İLKHA)
 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler