Taşlıçay ve Tutak'ta çeteciler işyerlerini talan ettiler

Taşlıçay ve Tutak'ta çeteciler işyerlerini talan ettiler

Ağrı'nın Taşlıçay ve Tutak ilçelerinde IŞİD'in Kobaniye saldırısını bahane eden Pkk/Hdp'li çeteler olay çıkararak ilçedeki işyerlerine saldırdı.

AĞRI – Ağrı’nın Taşlıçay ve Tutak ilçelerinde, sabah saatlerinde Pkk/Hdp’li çeteler tarafından tehdit edilen esnaf, kepenklerini bu gün de açamadı.

 

Kobani’nin IŞİD tarafından alınmasını bahane eden Pkk/Hdp’li çeteler  Pkk lehine sloganlar atarak polise taşla saldırdı.

 

Gaz bombası ve tazyikli su ile kendilerine müdahale edilen çeteciler ile polis arasındaki gerginlik yaklaşık 2 saat devam etti.

 

Daha sonra ilçe merkezinde bulunan çok sayıda market, manav, kahve, kuaför gibi iş yerlerinin camlarını kıran Pkk/Hdp’li çeteler marketlerin önlerinde bulunan manav tezgahları ve araba lastikleri ateşe verdi.

 

Banka şubelerine de zarar veren Pkk/Hdp’li çeteler , Ak Parti İlçe Başkanlığı ve Kaymakamlık Konağı binalarının da camlarını a kırdılar.

 

Ağrı merkezden giden çevik kuvvet ve özel hareket timleri ile jandarma ilçe merkezine geniş güvenlik önlemleri aldı.

 

Olaylardan sonra ilçeyi ziyaret eden Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, ilçe Kaymakamı Ejder Demir, İl Emniyet Müdürü Metin Turgay Karabulak ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci'den bilgi aldı.

 

Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Tekinarslan, daha sonra Diyadin ilçesine geçti.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler