Tatvan belediyesi iki dilli tabelaya geçti

Tatvan belediyesi iki dilli tabelaya geçti

Bitlis'in Tatvan ilçe belediyesi alınan karar doğrultusunda iki dilli tabelaya geçti.

Tatvan Belediyesi yönetimi aldığı karar doğrultusunda belediye ana hizmet binasına Türkçe, Kürtçe “Tatvan Belediyesi” yazılı tabela astı.

Daha önceden birim odalarına asılan Türkçe, Kürtçe tabelaları devam ettiren Tatvan Belediyesi, yayınladığı Kürtçe kutlama mesajlarından sonra AK Partili belediyeler arasında ilk kez belediye girişine Kürtçe ve Türkçe tabela asan belediye oldu.

Yıllar önce Kürtçeyi kendi aralarında gizlice konuştuklarını ifade eden Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, bugün artık belediye binasına bile rahat bir şekilde Kürtçe tabelalar asabildiklerinin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Aksoy, “Yıllar önce kendi anadilimizi yasak olduğu için sadece kendi aramızda ve gizlice konuşabiliyorduk. Siyasi partiler yasasına göre, miting alanlarında salon toplantılarında bile Kürtçe konuşmamız mümkün değildi. Bugün artık bu yasakları ve engelleri aşmış bir şekilde yaşamımızın ve ülkenin her alanında serbest bir şekilde anadilimizi, Kürtçeyi konuşabiliyor ve yazabiliyoruz.

Belediyemizde birim odalarının tabelalarında devam eden çift dilli tabela projesini devam ettirip, belediye olarak yayınladığımız kutlama mesajlarında Kürtçeye geniş yer veriyoruz. Bunun yanı sıra şimdi de belediyemiz ana hizmet binasının girişine çift dilli “Tatvan Belediyesi” tabelası astık. Halkımızın kendi ana dilini kendi atadığı belediyenin tabelasında görmesi okuması kadar doğal bir şey olamaz. Tatvan'a ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.  (Şükrü Tontaş - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.