Tatvan Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde ağaç dikim etkinliği düzenlendi

Tatvan Cumhuriyet İlkokulu bahçesinde ağaç dikim etkinliği düzenlendi

Bitlis Valiliği, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Tatvan Kaymakamlığı işbirliği ile “Bitlis Yeşilleniyor” projesi kapsamında ağaç dikim etkinliği düzenlendi.

Tatvan’ın Üçyüzevler Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlkokulu bahçesine, “Bitlis Yeşilleniyor” projesi kapsamında mülki amirler ve öğrencilerin katılımıyla çeşitli türlerde 65 adet ağaç dikildi.

Proje kapsamında ilçede bu yıl Nisan ayı içinde ilçedeki okul, cami, kamu kurum ve kuruluşlarına 4 bin ağaç dağıtımı yapıldığı belirtildi. Ayrıca Kuşluca (Pertevkut) köyünde 300 hektarlık alanda yapılacak olan ağaçlandırma çalışması kapsamında ise 200 bin fidanın toprakla buluşturulması hedefleniyor. 

Düzenlenen etkinliğin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, “Bugün buraya hem okullar hayat bulsun hem de “Bitlis Yeşilleniyor” projesi kapsamında ağaç dikme münasebetiyle geldik. Burada özellikle bizim üzerinde durduğumuz nokta, okulların etrafını ağaçlandırmamızda ki amaç, çocuklarımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin ağaç konusunda bilinçlenmesidir. Biz ağaç dikmekte sıkıntı yaşamıyoruz. Şu anda dikilen ağaçların hepsi yetişse zaten Türkiye’nin tamamı orman olurdu. Ama ağaç diktikten sonra koruma ve yetiştirme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada biraz daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım.  Bu konuda yapılacak en önemli ve güzel işlerden birisi de çocuklarımıza küçük yaşta ağaç dikmenin, ağacın ne olduğunu, ormanın ne olduğunu anlatmaktır.” dedi.

Erkan, “Bu faaliyetlerle de amaçlanan budur. Ağaçların korunması, yetiştirilmesi ve ekonomik kullanılması noktasında sıkıntılarımız, eksikliklerimiz var. Bu konuda daha dikkatli olmamız lazım. İnşallah bu faaliyetlerle de bunu gündeme getireceğiz. Bundan sonra ağaçları yetiştirme ve koruma noktasında, ağacın ve yeşilin değerini bilme noktasında daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyorum.” diye konuştu

Etkinlik, dikilen ağaçların önünde hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.