Tatvan’da 7 cami ve 3 Kur'an kursu yapılıyor

Tatvan’da 7 cami ve 3 Kur'an kursu yapılıyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde gerek Diyanet’in ve gerekse hayırseverlerin katkı ve destekleriyle yapımına başlanan 7 cami ve 3 Kur'an kursunun inşaatı devam ediyor.

Tatvan ilçesinde yapımına başlanan 7 cami ve 3 Kur'an kursu inşaatı sürüyor. Tavan’da şuanda 7 cami ve 3 Kur'an kursu inşaatının devam ettiğini belirten Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, inşaatların gerek Diyanet ve gerekse hayırseverlerin desteği ile sürdüğünü ifade ederek, “İnşaatına 2011 yılında başlanan Karşıyaka Mahallesinde Bediüzzaman Cami ve Külliyatı inşaatında cami ve medresenin kaba inşaatları bitirilmiş durumda. Buradaki medresemiz kısman hizmet vermeye başladı. Medresenin dış cephesi ve caminin inşaatı ise devam etmektedir." dedi. 

Karşıyaka Mahallesinde inşaatına bu yıl başlanan Bediüzzaman Said-i Nursi Cami’sinin kaba inşaatı bitirilirken, dış cephe ve çevre düzenlemesinin devam ettiğini ifade eden Erkan, cami inşaatlarıyla ilgili olarak şu bilgileri verdi: "İlçemiz Yeşilmezra Mahallesinde inşaatına geçen yıl başlanan Hz. Ebubekir Cami’sinin kaba inşaatı devam etmektedir. İlçemiz Kültür Mahallesinde inşaatına 2013 yılında başlanan Bilal-i Habeş Cami’mizin kaba inşaatı bitirilerek camimiz hizmete açılmıştır. Bu camimizin dış cephe kaplaması ve çevre düzenlemesi ise devam etmektedir. İlçemiz Yelkenli Köyü Kavaklı Mezrasında inşaatına 2013 yılında başlanan camimizin kaba inşaatı bitirildi, ince işleri ise devam etmektedir. İlçemiz Alacabük Köyü Aksoğan Mezrasında inşaatına bu yıl başlanan camimizin inşaatı devam etmektedir. İlçemiz Köprücük Sandıklı Mezrasında inşaatına 2012 yılında başlanan camimiz kaba inşaatı bitirilerek cami kısmi olarak hizmete açılmıştır. Bu camimizin dış cephe kaplaması ve çevre düzenlemesi ise devam etmektedir."

İlçe merkezindeki Otogar karşısında yapımına 2013 yılında başlanan 8 katlı Ravza Yatılı Erkek Kur’an Kursunun kaba inşaatının da devam ettiğini belirten Kaymakam Erkan, "Yine ilçe merkezimizde inşaatına 2012 yılında başlanan 5 katlı Mehmet Sarsılmaz Kız Kur’an Kursu binamızın kaba inşaatı bitirilmiş, çevre düzenlemesi ve dış cephe kaplaması devam etmektedir. Son olarak ilçe merkezimizde yapımına 2009 yılında başlanan Hira Yatılı Erkek Kur’an Kursu binamıza ilave olarak bir kat daha eklemiş olup, eklenen katın inşaatı ve binanın çevre düzenlemesi devam etmektedir." şeklinde konuştu. (Menderes Beysülen - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.