Tatvan'da ABD ve işgalci Siyonistler telin edildi

Tatvan'da ABD ve işgalci Siyonistler telin edildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde, emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin "başkenti" olarak tanıması, düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir araya gelen STK ve siyasi parti temsilcileri tarafından emperyalist ABD'nin Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü işgalci Siyonistlerin "başkenti" olarak tanıma ve ABD Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya yönelik açıklaması, düzenlenen kitlesel basın açıklamasıyla kınandı.

Cuma namazı sonrası bir araya gelen vatandaşlar, ellerinde tevhid ve Filistin bayraklarıyla Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyüş yaparak, Siyonist terör çetesi ve ABD aleyhinde slogan attılar. Bir AVM'nin önünde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda vatandaş katıldı. Grup adına basın metnini okuyan Sinan Kıranşal, ümmet coğrafyasında tarihin en kanlı, en şiddetli ve en sinsi katliam ve zulümlerin yaşandığına dikkat çekti.

Kıranşal, "Kudüs, Mekke ve Medine'den sonra Müslümanların kutsal saydığı Mescid-i Aksa'ya ev sahipliği yapmaktadır. Bizler de burada ilk kıblemize ve mübarek belde olan Kudüs'e sahip çıkma azmimizi göstermek, Amerika'ya, İsrail'e ve tüm zalimlere karşı öfke ve kinimizi diri tutmak için bugün burada toplanmış bulunmaktayız." dedi.

"İslam'ın ilk kıblesinde önce ezan-ı Muhammedî'nin yasaklanması; son olarak da Kudüs'ün işgalci Siyonistlerin başkenti olarak ilan edilmesi cüretinde bulunmuş bir eşkıya ordusuna karşı dik duruşun bir Müslüman için iman meselesi olduğunu tüm İslâm âlemine hatırlatıyoruz." diyen Kıranşal, "Âlemi İslam'ı reel politik kaygılardan arınarak, Amerika'dan, İsrail'den değil; Allah'tan korkmaya ve O'na teslim olmaya çağırıyoruz. Artık ümmetin prangalarından kurtulması ile Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması aynı çizgiye gelmiştir. Kudüs davası sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam ümmetinin ve insanlığın davasıdır. Kudüs sizin ve bizim davamızdır. Kudüs; İstanbul'un, Diyarbakır'ın, Kahire'nin, Şam'ın, Bağdat'ın, Saraybosna'nın ve diğer İslam beldelerinin yürek kardeşidir. Kudüs direnişin ve Müslümanların başkentidir. Kudüs insanlığın vicdanıdır. Kudüs varlığıyla ümmetin göz bebeğidir. Dolayısıyla Kudüs hiçbir şekilde pazarlık konusu edilemez ve asla terörist İsrail'in başkenti olarak tanınamaz." ifadelerini kullandı.

Son olarak Kıranşal, bu vahşetin ancak Müslümanların yekvücut halinde karşı duruşlarıyla bitebileceğine dikkat çekerek, "Müslümanlar, milliyetçilik, mezhepçilik gibi cahili kirliliklerden arınarak tek bir ümmet olabilmelidir. Ya bir araya gelmeyi öğreneceğiz, ya da her gün, her hafta, her ay yeni bir zulüm ve katliam haberiyle sarsılacağız. Müslümanlar her türlü ayrılığı aşmadıkça, mücadelelerini bir namaz kılar gibi tek bir hedefte toplamadıkça ne zulüm biter ne de gözyaşı." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler