Tatvan’da ağaç dikimi yapıldı

Tatvan’da ağaç dikimi yapıldı

Bitlis Valiliği, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü ve Tatvan İlçe Kaymakamlığı işbirliği ile “Bitlis Yeşilleniyor” projesi kapsamında ilçede ağaç dikim etkinliği düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, İlk etapta Tatvan ilçesi Üçyüzevler Mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu bahçesine kamu kurum amirleri ve öğrencilerin katılımıyla çeşitli türlerde 65 adet ağaç dikilirken, proje kapsamında ilçede bu yıl, Nisan ayı içinde ise ilçedeki okul, cami ve kamu kurum ve kuruluşlarına 4 bin ağaç dağıtımı yapıldığı belirtildi. 

Açıklamada ayrıca Kuşluca köyünde 300 hektarlık alanda yapılacak olan ağaçlandırma çalışması kapsamında ise, 200 bin fidanın toprakla buluşturulması hedeflendiği bildirildi.  

Düzenlenen etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamımız Sayın Murat Erkan, ağaç dikiminin önemine vurgu yaparak, dikim yapıldıktan sonra ağaçların korunması ve yetiştirilmesinin daha önemli olduğunu söyledi.
 
Çocukların, gençlerin ve öğrencilerin ağaç konusunda bilinçlenmesinin oldukça önem arz ettiğini kaydeden Tatvan  Kaymakamı Murat Erkan şöyle konuştu: “Bu gün buraya hem ‘Okullar hayat bulsun’ hem de, ‘Bitlis Yeşilleniyor’ projesi kapsamında ağaç dikme münasebetiyle bir araya geldik. Burada özellikle bizim üzerinde durduğumuz nokta, okulların etrafını ağaçlandırmamızdaki amaç, çocuklarımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin ağaç konusunda bilinçlenmesidir. Biz ağaç dikmekte sıkıntı yaşamıyoruz. Şu anda dikilen ağaçların hepsi yetişse, zaten Türkiye’nin tamamı orman olurdu. Ama ağaç diktikten sonra koruma ve yetiştirme noktasında sıkıntı yaşıyoruz. Bu noktada biraz daha duyarlı ve bilinçli olmamız lazım.  Bu konuda yapılacak en önemli ve güzel işlerden birisi de çocuklarımıza küçük yaşta ağaç dikmenin, ağacın ne olduğunu, ormanın ne olduğunu anlatmak. Bu faaliyetlerle de amaçlanan budur. Ağaçların korunması, yetiştirilmesi ve ekonomik kullanılması noktasında sıkıntılarımız var, bu konuda eksikliklerimiz var. Bu konuda daha dikkatli olmamız lazım. İnşallah bu faaliyetlerle de bunu gündeme getireceğiz. Bundan sonra ağaçları yetiştirme ve koruma noktasında, ağacın ve yeşilin değerini bilme noktasında daha iyi duruma geleceğimizi düşünüyorum. Bu kampanyaya destek veren başta sayın valimize, orman teşkilatımıza, orman işletme şefliğimize, katılım gösteren birim amirlerimize, belediye başkanımıza ve minik yavrularımıza teşekkür ediyoruz. Bundan sonra daha yeşil bir Tatvan, daha yeşil bir Türkiye inşallah bizi bekliyor olacak.” dedi.

Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise konuşmasında, “Okul bahçemizde yapılan ağaç dikim etkinliğine katılmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada öğrencilerimiz ve çocuklarımızla birlikte yeşillendirme çalışması yürütüyoruz. Kaymakam beyin de belirttiği gibi, ağaç dikimini sürekli yapıyoruz. Fakat önemli olan bakımı ve sürdürülebilirliği devam ettirmektir. Ben bu vesile ile emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.