Tatvan'da öğrencilerden vatandaşlara sağlık taraması

Tatvan'da öğrencilerden vatandaşlara sağlık taraması

​Bitlis’in Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından, Milli Eğitim Bakanlığının “Meslek Liseli Öğrenciler Ailelerle Buluşuyor” projesi kapsamında, vatandaşlara sağlık taraması yapıldı.

Sağlıklı yaşam ve Obeziteye karşı farkındalık oluşturmak amacıyla öğrenciler tarafından, vatandaşlara sağlık taraması yapıldı. Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan bir AVM’de gerçekleştirilen program kapsamında vatandaşlara, yeterli ve dengeli beslenme ile bilinçli ilaç tüketimi hakkında bilgilendirme yapıldı.

Düzenlenen programda öğrenciler, vatandaşların şeker ve tansiyonları ölçtü. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, şeker ve tansiyon değerleri yüksek olan vatandaşlar hastanelere yönlendirildi.

Öğrenciler tarafından düzenlenen programa katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Yüzer, sağlam kafanın, sağlık vücutta bulunduğuna vurgu yaparak, öğrencilerin sağlık taramasından geçti.

Program hakkında açıklamada bulunan Tatvan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Rahmetullah Yaman, sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla öğrenciler tarafından vatandaşların tansiyon ve şeker ölçümlerinin yapıldığını belirtti.

Yaman,  “İnsanların sağlık konusunda bilinçlenmesini sağlamak amacıyla tansiyon ve şeker ölçümleri yapıldı. Tansiyon ve şeker ölçümü ve kontrolü çoğu önemli hastalığın tanısında belirleyici bir özellik gösteriyor. Ben ve arkadaşlarım bu önemli hizmeti yaparken, vatandaşlardan çok güzel tepkiler ve dualar aldık. Bu da bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Farkındalık oluşturma adına inşallah bu tür etkinliklerimiz devam edecektir. Bu vesile ile etkinlikte yer alan tüm öğrencilerimize ve bizden desteklerini esirgemeyen ilçe milli eğitim müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler