Tatvan'da Vangölü’ne kıyısı olan köylere 8 tane iskele yapılacak

Tatvan'da Vangölü’ne kıyısı olan köylere 8 tane iskele yapılacak

Bitlisin Tatvan ilçesinde Vangölü’ne kıyısı olan köylere 8 tane iskele yapılacağı açıklandı.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Vangölü’ne kıyısı olan köylerde 8 tane iskele yapılacağını belirten Tatvan kaymakamı Murat Erkan ile beraberindeki heyet Vangölü’ne kıyısı olan köylerde yapılması planlanan 8 iskelenin yerinin belirlenmesi için keşif gezisi yaptı.

Tekneyle Vangölü’ne açılan Kaymakam Erkan başkanlığındaki heyet, Vangölü’ne kıyısı bulunan köylerin sahillerini tek tek inceleyerek yapılacak olan 8 iskele için yer belirledi. 

Yapılan keşif gezisi sonucunda ise Hanelmalı, Tokaçlı, Paşaelmalı, İncekaya, Yelkenli (Reşadiye), Sarıkum, Kıyıdüzü ve Koyluca köylerine iskele kurulacağı belirtilerek yerlerinin belirlendiği açıklandı.

Yapılan keşif geziyle iskele kurulması planlanan yerlerin belirlendiğini belirten Erkan, İskelelerin yapılması için İlçe Özel İdaresi tarafından proje hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına sunulacağını söyledi.

Projenin bakanlık tarafından onaylanmasının ardından iskelelerin yapımına başlanacağını kaydeden Erkan, yapılacak olan iskelelerle hem gölün hem de göle kıyısı bulunan köylerin turizme kazandırılmasının hedeflendiğini belirtti.

İskelelerin kurulmasıyla birlikte Vangölü’nde de gözle görülür bir canlılık kazandırılmış olacağını ifade eden Erkan, “Proje kapsamında ilçemizdeki toplam 8 köyümüze küçük tip iskele kazandırılmış olacak. Bu sayede göle kıyısı bulunan köylerimizde ki turizm canlandırılmış olacaktır. Bunun yanında yapılacak olan küçük tip iskeleler sayesinde hem Vangölü’ne kıyısı bulunan köylerimize denizyolu hem de karayolunu ile ulaşım imkânı olacak. Bu da hem yaz aylarında hem de köy yollarının kapanabilme ihtimalinin olduğu çetin kış aylarında köylere göl üzerinden de ulaşılabilme imkânı sağlayacaktır. Bununla ilgili projemiz İlçe Özel İdaremiz tarafından hazırlanarak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza sunulacaktır. Projenin onaylanmasıyla birlikte de çalışmalara başlanacak.” diye konuştu. (Menderes Beysülen-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.