"Tavuk Karası" hastası genç yardım bekliyor

"Tavuk Karası" hastası genç yardım bekliyor

Doğuştan "tavuk karası" hastası olan 21 yaşındaki genç yetkili ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Halk arasında gece körlüğü olarak da bilinen "tavuk karası" hastası 21 yaşındaki Sezgin Karanfil, gittikçe görme yetisini kaybettiğini belirterek tedavi için yetkililere çağrıda bulundu.

Siirt’in Baykan ilçesinde ikamet eden Karanfil, 21 yıldır derdine derman bulamıyor. Tedavisi için gitmediği hastane bırakmadığını belirten Karanfil, bir çare bulamadıklarını ve bu yüzden hayatından endişe duyduğunu söyledi.

Göz hastalığına bir çare aradığını ama bir türlü bulamadığını ve mağdur olduğunu ifade eden Karanfil, “Doğuştan beri 'gece körlüğü' rahatsızlığı var bende. Kayseri Acı Badem Hastanesine gittim. Doktorlar bunun tedavisinin olmadığını söylediler. Daha önceleri net görme oranım vardı, iş yapabiliyordum. Ama şimdi çalışamayacak bir hale geldim. 21 yaşındayım. Daha önce bir iş yerinde fırıncı olarak pastane, poğaça bölümünde çalışıyordum. Gece körlüğü ve gündüz gözün bulanıklaştığı teşhisi konuldu. Teşhisin adı: Tavuk karası. Birçok doktora gittim. Bu gözün tedavisinin olmadığını söylediler.” ifadelerini kullandı.

“Kök hücre tedavisi yapabilen doktorlardan yardım bekliyorum”

Gün geçtikçe görme yetisini kaybetmeye başladığını ve bu yüzden mağdur olduğunu söyleyen Karanfil, bu göz hastalığının da bir tedavisinin olduğunu düşündüğünü belirtti.

Göz doktorlarına çağrıda bulunan Karanfil, işinden olduğunu ve çalışamayacak duruma geldiğini söyleyerek, “Kök hücre ameliyatı yapabilen göz profesörü doktorlara çağrım budur. Bu konuyu ele alıp bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Geceleri fırında çalışıyordum. Hiçbir şey göremediğimden dolayı işten çıktım, çünkü çalışamıyordum. Önceleri kitap okurken şimdi bu rahatsızlığımdan dolayı kitap da okuyamıyorum. Kitap okumak istiyorum. Göz rahatsızlığım gün geçtikçe beni ciddi anlamda rahatsız etmeye başladı. Göz rahatsızlığımın tedavisini yapabilecek doktorlardan ricam, bana ulaşsınlar çünkü gün geçtikçe görme kabiliyetim kayboluyor.” dedi.

Uzmanlar, halk arasında "gece körlüğü" bilinen tavuk karası hastalığının A vitamini eksikliğinden kaynaklı bir göz hastalığı olduğu nedeninin ise balık, süt, yumurta ve süt ürünlerinin az tüketilmesi bu hastalığın oluşmasında ana etken olarak görülüyor.

İLKHA










 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.