Tavuk yumurtası üretimi arttı

Tavuk yumurtası üretimi arttı

TÜİK Haziran verilerine göre, tavuk yumurtası üretimi Haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2017 yılının Haziran ayına ait kümes hayvancılığı üretimi istatistikleri açıklandı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi 1,5 milyar adet olarak gerçekleşti.

Tavuk yumurtası üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 2,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,6 arttı.

Kesilen tavuk sayısı 105 milyon, kesilen hindi sayısı ise 429 bin adet oldu

Kesilen tavuk sayısı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,1 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 arttı. Haziran ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 6 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 azaldı.

Tavuk eti üretimi 180 bin 922 ton, hindi eti üretimi ise 4 bin 499 ton olarak gerçekleşti

Tavuk eti üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,9 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 arttı. Haziran ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 3,4 artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azaldı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11 arttı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler