Tavuk yumurtası üretimi azaldı

Tavuk yumurtası üretimi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın haziran ayına ait kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası bir önceki aya göre azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılının haziran ayına ait kümes hayvancılığı üretimi verilerini açıkladı. Buna göre, tavuk yumurtası üretimi 1,5 milyar adet olarak gerçekleşti. Tavuk yumurtası üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 5,5, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 azaldı.

Kesilen tavuk sayısı Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 11,1, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,5 azaldı. Haziran ayında kesilen hindi sayısı ise bir önceki aya göre yüzde 7,6 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 33,3 arttı.

Tavuk eti üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 10,7, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,3 azaldı. Haziran ayında hindi eti üretimi ise bir önceki aya göre yüzde 10 azalırken, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 37,8 arttı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre tavuk eti üretimi bir önceki aya göre yüzde 1,2 azaldı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre ise tavuk eti üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,04 azaldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler