TBMM Başkanı Yıldırım: Bu ezanlar dinmeyecek

TBMM Başkanı Yıldırım: Bu ezanlar dinmeyecek

​Ankara Karşıyaka Şehitliğinde konuşan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunarak ezanların dinmeyeceğini söyledi.

Karşıyaka Şehitliği'ne yaptığı ziyaret sonrası 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, “Dünya durdukça bu bayrak inmeyecek, bu ezanlar dinmeyecek” dedi.

Türkiye'nin 15 Temmuz gibi acıları bir daha yaşamamasını temenni eden TBMM Başkanı Yıldırım, “Acılarımız tazeliğini koruyor. Başında söylediğimiz gibi 15 Temmuz'u unutmayacağız, unutturmayacağız.” diye konuştu.

Şehitleri anma programında konuşan Yıldırım, “15 Temmuz alçak darbe kalkışmasının ikinci seneyi devriyesini idrak ediyoruz. Ankara’da o gece şehadet şerbetini içen şehitlerimizin kabirlerine geldik, duamızı yaptık, şehitlerin yakınlarıyla bir araya geldik. 2 yıl geçmiş olmasına rağmen acılarımız tazeliğini koruyor. 15 Temmuz’u unutmayacağız, unutturmayacağız demiştik. Gerek şehit yakınlarımız gerekse milletimizin tamamı bu duygularla bu günü anıyor. Şehitlerimiz bu ülkenin teminatıdır, ay yıldızlı bayrağımıza rengini veren kahramanlarımızdır. Bayrağımızdaki hilal bağımsızlığımızın sembolü, yıldızlarda her bir şehidimizin nişanesidir. O gece de göğsünü her türlü alçak kurşuna siper edenler bu inançla canlarını verdiler. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, çeşitli kurumlarımız 15 Temmuz’un anısını, tazeliğini yaşatmak için birçok program yapacak. Amacımız 15 Temmuz ruhunu canlı bir şekilde tutmaktır. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, buna benzer alçak hiçbir olayı bu milletin yaşamamasını rabbimden niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Anma programına; Yıldırım’ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ve şehit yakınları katıldı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.