TBMM’ye uyuşturucuyla mücadele dilekçesi

TBMM’ye uyuşturucuyla mücadele dilekçesi

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu, her geçen gün kullanımı artan uyuşturucu maddeye caydırıcı cezaların getirilebilmesi için TBMM’ye dilekçeyle başvuruda bulundu.

Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu (MTDF) Başkanı Mehmet Şerif Öter, her geçen gün kullanımı artan uyuşturucu maddeyle etkin mücadele yapılabilmesi için harekete geçti.

Başkan Öter, uyuşturucu konusunda yasal düzenleme ve caydırıcı cezaların getirilmesi için TBMM’de grubu bulunan siyasi parti temsilcilerine hazırladıkları dilekçeyi sundu.

Başkan Öter, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Giderek kullanımı yaygınlaşan uyuşturucu madde ülke gençliğini tehdit etmekte ve ailelerin dağılmasına ve toplumsal sorunlara sebep olmaktadır. Toplumumuzun geleceği açısından ciddi risk oluşturan uyuşturucu belasıyla etkin mücadele edebilmek için ağır ve caydırıcı cezaların getirilmesi kaçınılmaz hale geldiği vurgulanmıştır. Örgütlü sivil toplum olarak sorumluluk bilinciyle hareket ederek uyuşturucu illetiyle gerekli ve etkin mücadele için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasal düzenlemelerle caydırıcı ve ağır cezaların bir an önce getirilmesi için mecliste grubu siyasi partilere yazılı dilekçe ile başvurduk. Federasyon olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Gerekli yasal düzenlemeler yapılıncaya kadar konuyu gündemde tutacağız demokratik ve toplumsal baskı oluşturmaya devam edeceğiz.”

Sunulan dilekçede, yasaların caydırıcı olmaması ve etkili cezaların verilememesi sonucu bazı yerlerde neredeyse sigara gibi dağıtımının yapıldığına dikkat çekildi.  

Dilekçede, “Yasalardaki boşlukları iyi bilen uyuşturucu tacirleri, torbacıları üzerlerinde içici, kullanıcı olarak değerlendirilip, salıverilecek dozda miktarı taşıyorlar.  Hal böyleyken kolluk kuvvetlerinin büyük zorluklarla yakaladığı uyuşturucu çeteleri kullanıcı kılıfına bürünerek, adli makamlarca salıverilmektedir. Uyuşturucu madde miktarı ne kadar az olursa olsun taşıyanlara ağır cezaların verilmesi gerekir. Suçu işleyen Suriyeli veya başka ülke vatandaşı ise cezanın iki katına çıkarılması ve sınır dışı edilmesi lazımdır. Madde bağımlılarının Rehabilite etmelerini sağlayacak yasal düzenlemelerin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında grubu bulunan tüm partilerin ortak mutabakatıyla gündeme alınarak ivedilikle yasallaşmasını talep ediyoruz.” denildi. 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler