TC vatandaşlarının yüzde 1,3’ü yurt dışı doğumlu

TC vatandaşlarının yüzde 1,3’ü yurt dışı doğumlu

TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Türkiye Cumhuriyeti’nde ikamet eden vatandaşları yüzde 1,3’ünün yurt dışı doğumlu olduğu belirtildi.

Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) 2014 yılı sonuçlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti’nde (TC) ikamet eden vatandaşlarının yüzde 96,8’inin doğum yeri Türkiye iken, yüzde 1,3’ü ise yurt dışı doğumlu olduğu açıklandı.

Doğum yeri yurt dışı olanlar içinde Bulgaristan doğumlular ilk sırada

Türkiye’de ikamet edip doğum yeri yurt dışı olanlar arasında, Bulgaristan doğumlular yüzde 37,6 ile ilk sırada yer alırken, onları sırasıyla yüzde 22,2 ile Almanya, yüzde 4,3 ile Makedonya ve yüzde 2,9 ile Hollanda doğumlular izledi.

TC vatandaşı olup Türkiye’de yaşayan Bulgaristan doğumluların yüzde 55’3’ü 50 ve daha yukarı yaş grubunda bulunduğu, erkeklerin yüzde 54,3’ü, kadınların ise 56,3’ü bu yaş grubunda yer aldığı belirtildi.

Bulgaristan doğumluların yüzde 8,2’si 20-29, yüzde 16,9’u 30-39, yüzde 18,7’si ise 40-49 yaş grubunda bulunuyor.

Doğum yeri yurt dışı olanlar en çok İstanbul’da ikamet ediyor

TC vatandaşı olup yurt dışında doğan nüfusun yüzde 27,3'ü İstanbul, yüzde 15'i Bursa ve yüzde 9,9'u İzmir’de ikamet ediyor.

İstanbul, Bursa ve İzmir’de Bulgaristan doğumlular ilk sırada bulunuyor

İstanbul, Bursa ve İzmir’de yaşayan yurt dışı doğumlu TC vatandaşlarının doğdukları ülkelere bakıldığında, ilk sırada Bulgaristan doğumlular var. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler