TDV’den her yaşa hitap eden kitapevi

TDV’den her yaşa hitap eden kitapevi

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Van’da açılan ve içerisinde kafeterya, dilenme alanı ve çocuk reyonun da bulunduğu kitapevi, 7'den 70’e her yaş grubuna hitap ediyor.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından, Türkiye’nin 28 şehrinde olduğu gibi Van Beşyol mevkiinde de açılan ve 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden kitapevi, kitapseverlere nezih bir ortam sağlıyor.

İçerisinde toplamda 80 bin adet ve 8 bin çeşit kitap bulunan kitapevinde, her salı günü tezhip, hüsn-i hat sanatı ve perşembe günleri ise canlı ney dinletisi hizmeti veriliyor.

Konuyla ilgili İLKHA’ya konuşan Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ ve Van Kitapevi Sorumlusu Mehmet Küçükyurt, kitap okuma yönünde kentte ciddi bir eksikliğin olduğunu fark ettiklerini belirterek, Van İl Müftülüğünün desteğiyle açtıkları kitapevi sayesinde kitap okuma oranını artıracaklarını dile getirdi.

Henüz resmi açılışın yapılmadığı kitapevinde, şimdiden Van halkının ciddi bir teveccühü olduğunu ifade eden Küçükyurt, “Van’da bir kitapevine teveccüh olduğunu tespit ettik. Bu anlamda eksikliği gidermek için Türkiye genelinde 28’inci kitapevimizi Van ilimizde açtık. Van’da bu şekilde bir kitapevi açtığımızdan oldukça memnunuz. Gelen müşterilerimiz böyle refah bir ortamda kitap okuma, ney dinletisi, hüsn-i hat sanatları ve daha birtakım aktivitelerimiz olacak ama şu an açılıştan dolayı bir takım eksikliklerimiz var. İleride bu eksiklikler de giderildiğinde halkımıza daha da iyi hizmetler vereceğimizden eminim.” dedi.

Kitapevinde toplam 80 bin adet ve 8 bin çeşit kitap bulunuyor

İçerisinde 80 bin adet ve 8 bin çeşit kitap bulunan kitapevinde, güncel kitapların, felsefe ve kaynak eserlerin de bulunduğunu söyleyen Küçükyurt, “Bölgede Erzurum, Diyarbakır, Elazığ ve Van ilimizde açıldı, ama Türkiye geneli 28 büyükşehirde kitapevlerimiz mevcuttur. Kitap evimizde yılsonu sayımlarını yaptık. 80 bin adet ve 8 bine yakın kitap çeşidi olduğunu fark ettik. Burada çocuk reyonumuz var. Güncel kitaplarımız, felsefe kitapları, kaynak eserler, araştırma inceleme reyonlarımız vardır. Kitapevimiz 3 temel kattan oluşmaktadır.  Giriş katımızda kafe bölümümüz var. Halkımızda da buna çok büyük ilgi alaka da gösteriyor. Ailesiyle gelip kafede yararlanabiliyorlar. Çocuklar çocuk reyonunda oturup kitaplarımızı inceleme fırsatı buluyor.” diye konuştu.  

“Ney dinletisine ciddi bir ilgi var”

Diğer kitapevlerinden farklı olarak salı günleri tezhip sanatı dersleri ve perşembe günleri ise canlı ney dinletisi verildiğini dile getiren Küçükyurt, özellikle canlı ney dinletisine ciddi bir ilginin olduğunu söyledi.

Küçükyurt, “Haftanın belli günlerinde tezhip ve canlı ney dinletisi hizmeti verilmektedir. Bu kapsamda salı günlerinde tezhip sanatımız var ve hocamız çizim yapıp, müşterilerimize ders veriyor. Perşembe günleri ise canlı ney dinletisi var. Ney dinletisine ciddi bir ilgi var. İlgiden çok memnunuz inşallah Van ilimize daha iyi hizmetler vereceğiz. Ney dinletisi halkımıza açıktır. İster orta yaş grubu, ister ileri yaş grubu, isterse çocuk yaş grubu olsun herkes rahatlıkla saat 11.00-17.00 arasında gelip dinleye bilir. Ayrıca gelip ney derslerini de alabilirler. Müşterilerimiz hem kafemizden, hem kitaplarımızdan, hem de bu esnada ney dinletisinden faydalanıyorlar. Van halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Daha resmi açılışımız yapılmadan bile büyük bir teveccüh gösterdiler ve Van’da büyük bir eksikliğin olduğunu söylediler.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez, Sedat Karatay-İLKHA)  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.