Tedavi edilmezse gözlerini kaybedecek video

Tedavi edilmezse gözlerini kaybedecek video

Diyarbakır’da, sol gözünün arka perdesi yırtılan çocuk, tedavi edilmezse gözlerini kaybedecek.

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde ikamet eden, sol gözünün perdesinde yırtılma meydana gelen 12 yaşındaki Ferhat Kandemir, tedavi edilmezse gözlerini kaybedecek.

Yaklaşık bir yıl önce gözüne aldığı darbe nedeniyle sol gözündeki görme duyusunu zamanla kaybetmeye başlayan 4’üncü sınıf öğrencisi Ferhat'ın annesi, tedavi edilmemesi durumunda iki gözünü de kaybedebileceğini belirtti.

 “14 bin lira gerekiyor, maddi durumumuz yetersiz”

Oğlu Ferhat hakkında bilgi veren 7 çocuklu anne Hava Kandemir, “Göz sorunu nedeniyle haftada sadece birkaç gün okula gidebiliyor. Oğlum, büyük ihtimalle arkadaşlarıyla oynarken sol gözüne aldığı darbe nedeniyle gözünün arka perdesi yırtıldı. Durumunu, öğretmeni bize bildirdi. Diyarbakır’daki hastanelere gittik ama bir sonuç alamadık. Doktorlar, İstanbul’a gitmemizi istedi. Öğretmenlerin topladığı parayla İstanbul’a gidebildik. Orada durumun kritik olduğunu öğrendik. Eğer gerekli ameliyat yapılmazsa iki gözünü de kaybedebilir. Ameliyat için 14 bin lira civarında para gerekiyor. Maddi durumumuz yetersiz. Bu nedenle hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Bir an önce oğlumu tedavi ettirmek istiyorum.” dedi.

“Durumumuz olmadığı için hastaneye gidemiyorum”

Sabahları uyandığında gözlerini açmakta zorluk çektiğini dile getiren Ferhat, sürekli derslerinden geri kaldığını söyleyerek, “Sol gözümle cisimleri tam göremiyorum. Doktorlar, zamanında müdahale yapılmadığı için durumumun riskli olduğunu söylediler. Durumumuz olmadığı için hastaneye gidemiyorum. Bize yardım edilmesini istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ferhat’ın iyileşmesini istediğini belirten ağabeyi Velat Kandemir ise, “Ferhat, bir yıldır bu şekilde. Sabahları, gözlerinden yaş akıyor. Maddi imkânımız olmadığı için tedavi ettiremiyoruz. Bir an önce iyileşmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler