Tedavisine başlanan küçük Melih iyileşmeye başladı

Tedavisine başlanan küçük Melih iyileşmeye başladı

İLKHA’nın haberi küçük Melihe umut oldu. Halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan küçük Melih’e yapılan yardımların ardından tedavisine başlanınca iyileşmeye başladı.

Mardin’in Kızıltepe (Qoser) ilçesi İpek Mahallesi’nde ikamet eden ve halk arasında balık hastalığı olarak bilinen Lamellar İktiyozis hastası olan 8 yaşındaki küçük Melih, İLKHA’nın yaptığı haber üzerine alındığı tedavi sürecinde iyileşmeye başlıyor.

İLKHA’nın gündeme getirdiği “Küçük Melihin dramı yürek burkuyor” haberin ardından birçok kişi kendilerini arayarak yardım sözü vermişti. Yapılan yardımlarla Melih’in tedavisine başlanınca sağlık durumu da gün be gün iyiye gidiyor.

5 yıl önce eşiyle boşandıktan sonra çocuklarına hem babalık hem annelik görevini yaparak örnek bir davranış sergileyen baba Gökalp, Allah’ın kendilerine verdiği bir hediye olarak gördüğü çocuğunun tedavisi için yardım talebinde bulunmuştu.

Melih’in babasının sesine kulak veren birçok hayırsever, başta İstanbul ve İzmir’den olmak üzere kendilerini arayarak yardım sözü vermişti. Verilen sözler neticesinde Melih’in bulunduğu ortamın nemlendirilmesi için kendisine buhar cihazı, serinlemesi için klima, televizyon, yatak ve nakdi para yardımında bulunuldu.

Baba Gökalp ile oğlu küçük Melih yapılan haberin ardından yaşadıkları süreci ve tedavi olmanın sevincini İLKHA’ya anlattılar.

Küçük Melih yapılan yardımlar sayesinde yüzünün güzelleştiğini dile getirerek, kendisine yardımda bulunan herkese teşekkür etti.

Baba Yusuf Gökalp da yardımda bulunan herkese teşekkür ederek, Melih’in iyileşmesi için tedavisinin ve bakımının devam etmesi gerektiğini, hastalığın maddiyata bağlı olduğu, bakım ve tedavisi yapılmadığı takdirde sağlık durumunun kötüye gittiğini belirterek, yapılan yardımların devam etmesi talebinde bulundu.

“İyi ki o ilaçlara göndermişler yüzüm tertemiz oldu”

Küçük Melih, “Yaptığınız haberin ardından birçok kişi beni aradı, benimle konuştular. Bana ilaç, erzak birçok şey gönderdiler. Başta haberi yapana; para, oyuncak, eşya, ilaç gönderenlere çok teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. Bana gönderdikleri ilaçlar sayesinde iyileştim. İyi ki o ilaçlara göndermişler yüzüm tertemiz oldu.” diyerek sevincini ile getirdi.

“Tedavisi yapılmadığı zaman çok kötü duruma geliyor bu yüzden yardımların devam etmesini istiyoruz”

Melih’in babası Yusuf Gökalp, “Yaptığınız haberden sonra başta İstanbul, İzmir olmak üzere birçok hayırseverler aradı. Melih’e ilaç, para ve ev eşyası yardımında bulundular. Hayırseverlerin gönderdikleri ilaçlarla şu an Melih iyi duruma geldi. İnşallah böyle devam edecektir. Çünkü Melih’in iyileşmesi için tedavi ve bakımının devam etmesi gerekiyor. Bu hastalık maddiyata bağlı. İyi bakıldığı zaman etkisi gözle görülüyor zaten. Bakım ve tedavisi yapılmadığı zaman çok kötü duruma geliyor. Melih sadece ilaçla değil besin, protein, yaşadığı ortamın hijyenik olması gerekiyor. Bu imkanlar sağlanmadığı zaman, hatta sabun ve şampuanı dahi olmadığı zaman Melih eski haline geri geliyor. Bu çok hassas bir hastalık. Hayırseverden ve yetkililerden ricamız Melih’in ilaç ve yardımlarının kesilmemesidir.” dedi.

Baba Gökalp, “Melih için 850 TL bakıcı aylığı alıyoruz. Haberinizin ardından Kaymakamımız 3 ayda bir müracaat yapıp bin TL gibi bir ücret vereceklerini söyledi. Kaymakamlığa bağlı sosyal yardımlaşma vakfından bin TL verdiler. Ama maalesef bu Melih için yeterli değildir. Çünkü Melih’in aylık masrafları fazladır. Melih’in acılarını dindirip iyileşmesi için yardımda bulunan herkesten Allah razı olsun.” şeklinde konuştu. (Mehmet Aslan-İLKHA)































HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.