Tehlike saçan elektrik direnin kaldırılmamasına tepki

Tehlike saçan elektrik direnin kaldırılmamasına tepki

​Bingöl’de bir binanın kapısının yanında bulunan ve tehlike saçan elektrik direğinin kaldırılmamasına bina sakinleri tepki gösterdi.

Bingöl Merkez Simani Mahallesi'nde bulunan bir binanın kapısında tehlike saçan elektrik direğinin kaldırılmamasına tepki gösteren bina sakinleri, tehlike arz eden direğin bir an önce kaldırılmasını istedi. AKSA Elektrik şirketi ise tehlike arz eden diğerin önümüzdeki gönlerde kaldırılacağını belirtti.

AKSA elektrik şirketinin, elektriği yer altına alınma çalışmaları sürerken, mahallenin bazı bölgelerinde yol ortasında ve bina girişlerinde bulunan elektrik direklerinin kaldırılmaması vatandaşların tepkilere neden oluyor.

Mahalle sakinleri, özelikle tehlike saçan elektrik direklerinin kaldırılması konusunda söz verilmesine rağmen direklerin kaldırılmadığını söyleyerek, elektrik şirketine tepki gösterdiler.

Elektrik direğinin kaldırılmamasına tepki gösteren Ömer Çeçen, bina girişine yakın yerdeki elektrik direğinin bina sakinleri ile küçük çocuklar için tehlike arz ettiğini söyledi.

"Uyarılara rağmen tehlike arz eden direk kaldırılmadı"

Çeçen, "AKSA elektrik şirketine durumu bildirdik.  Onlarda, 'altyapı çalışması kapsamında elektrik yeraltına alınacak, sizin binanızın önündeki elektrik direği kaldırılmış olacak' dediler. Bizde o yüzden bekledik ama binamızın önündeki elektrik bulunan direk kaldırılmadı. Bu sene tekrar bir dilekçe verdim, elektrik şirketi tarafından çalışmalar yapıldı, bizim binanın yakınına kadar elektrikler yer altına alındı ama binamızın kapısında bulunan elektrik direğine karışılmadı." diyerek elektrik şirketine tepki gösterdi.

Bina sahiplerinden Mehmet Can Çeçen de binalarının önündeki elektrik direğin bir faciaya neden olmadan önce kaldırılmasını istedi. Çeçen, “Buranın mağduriyeti şudur; biz geçen sene bu direklerin kaldırılması için AKSA elektriğe müracaatta bulunduk. Bana, 'Bu geçicidir bir sene sonra elektrikleri yeraltına alma çalışmasını Simani’de yapacağız. Biz size elektriği yeraltından vereceğiz.' dediler. Binanın inşaat sürecinde de işçilerimiz birçok kez tehlike atlattı." diye konuştu.

"İki binanın kapısında tehlike saçan elektrik direği var"

Yapılan yatırımlara bir tepkilerinin olmadığını ifade eden Çeçen, "Devlet yatırımlarını destekliyoruz. Bizim tepkimiz, AKSA'nın pasifliğinedir. Defalarca müracaatta bulunmamıza ve kendilerinin de söz vermesine rağmen, binanın önündeki elektrik direği kaldırmadı. AKSA elektrik hizmet değil, sıkıntı yapıyor, biz vatandaşların işlerini görmüyor. İki binamız yan yanadır ikisinin de kapısında tehlike saçan elektrik direği var. Söz konusu bu sorunun yetkililerce görülmesini ve bir an önce AKSA şirketine bu tehlike saçan direklerin kaldırılması yönünde talimatların verilmesini istiyoruz, bekliyoruz. Mağduruz, ondan dolayı şikâyetçiyiz." ifadelerini kullandı.

AKSA Elektrik'ten açıklama

Söz konusu iddialarla ilgili AKSA Elektrik'ten yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Simani Mahallesi’nde elektrik enerjisini yeraltına alma çalışmalarımız devam ediyor.  Söz konusu binanın önündeki elektrik direkleri ile ilgili olarak 15 gün içinde bir çalışma yapılacaktır."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.