Tehlikeli ve çok tehlikeli iş kolunda 223 bin 642 kişi belge aldı

Tehlikeli ve çok tehlikeli iş kolunda 223 bin 642 kişi belge aldı

​Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 48 meslekte 223 bin 642 kişinin belge aldığını açıkladı.

Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu, tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 48 meslekte 223 bin 642 kişinin belge aldığını açıkladı. 

CHP Niğde milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yönelttiği yazılı soru önergesinde “Tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 48 ayrı meslek dalında çalışanlar için meslek yeterliliği belgesi alma zorunluluğu kapsamında kaç kişi bu belgeyi almıştır? Belge almadan çalışanlar var mıdır? Sayıları bilinmekte midir? Bu bağlamda incelemeler yapılmakta mıdır?” şeklindeki sorulara yanıt istedi. 

Bakan Julide Sarıeroğlu, “26 Ekim 2017 tarihi itibariyle, belge zorunluluğu getirilen tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki 48 meslekte belge alan kişi sayısı 223.642'dir. Denetimler Bakanlığımız İş Müfettişleri tarafından yapılmaktadır.” dedi. 

Sarıeroğlu açıklamasında, ‘5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununun Ek 1 inci maddesinde "Tehlikeli ve çok tehlikeli işlerden olup, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununa göre ustalık belgesi almış olanlar ile Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslekî ve teknik eğitim okullarından ve üniversitelerin meslekî ve teknik eğitim veren okul ve bölümlerinden mezun olup, diplomalarında veya ustalık belgelerinde belirtilen bölüm, alan ve dallarda çalıştırılanlar için meslekî yeterlilik belgesi şartı aranmaz.’ hükmü yer almaktadır” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.