Tek bir ırka hitap etmenin anlamı yoktur

Tek bir ırka hitap etmenin anlamı yoktur

Danıştay’ın ‘öğrenci andı’ kararına ilişkin konuşan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Bu devletin içerisinde tek bir ırka, düşünceye, millete hitap etmenin anlamı yoktur.” dedi.

Din-Bir-Sen Batman Şubesi, Öğretmenevinde üyelerinin katılımıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi.

Toplantıya, Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Ersan, Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Batman, Bitlis, Diyarbakır ve Mardin Din-Bir-Sen İl Başkanları ve sendika üyeleri katıldı.

Din-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Lezgin Baykara’nın selamlama konuşmasının ardından söz alan Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, imamların görevleri, sıkıntı ve sorunları, sendikaların faaliyetleri hakkında bir konuşma yaptı.

Yapılan toplantının ardından İLKHA muhabirine gündeme ilişkin açıklamada bulunan Özdemir, Danıştay’ın öğrenci andı kararına tepki gösterdi.

Irkçı söylemlerin geleneklerinde yerinin olmadığını söyleyen Özdemir, “Biz 2 bin yıllık bir devlet geleneğine sahibiz. Tabi bu gibi söylemler, eylemler 2 bin yıllık devlet geleneğine sığmıyor. Danıştay’ın bugün vermiş olduğu kararı isabetli bulmuyorum. Çünkü biz Türküyle, Çerkeziyle, Gürcüsüyle, Lazıyla bir devletiz. Tabi Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde Kürd’ü, Laz’ı, Çerkez’i ve Gürcü’sü bu işi kabul etmiş bir devlet geleneğine sahibiz.” dedi.

“Biz bunu tasvip etmiyoruz”

Konuşmasının devamında, “Biz bir devletiz” diyen Özdemir, “Milliyetçilik farklı, ırkçılık farklı bir şeydir. Ecdadımızdan ve devlet geleneğimizden aldığımız terbiye budur. Ama bugün bunu ben farklı amaçlı buluyorum. Birilerinin konuyu farklı kaşıdığını düşünüyorum ve kesinlikle tasvip etmiyorum. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti içerisinde yaşayan her birey, öğrenci, eğitim alan genç değerlidir ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşıdır. Ama kimliğinde Gürcü’dür, Laz’dır, Kürd’tür, Çerkez’dir. Ama geniş evrensellik içeren devlet geleneği içerisinde bunu bugünlerde dayatmanın anlamı yoktur. Biz bunu tasvip etmiyoruz.” diye konuştu.

“Mevzuyu gündeme taşımayı amaçlı buluyorum”

Danıştay’ın öğrenci andı kararını kabul etmediklerini vurgulayan Özdemir, “Kesinlikle karşı çıkıyoruz. Bundan daha önemli mevzular var. Eğitim camiamızın eksiklikleri var, onlar konuşulsun. Gençlerimizin değer yargıları konuşulsun, onların en üst seviyeye çekilmesi konuşulsun. Bugün konuşulacak çok mevzu varken bu mevzuyu gündeme taşımayı amaçlı buluyorum. Değişik ırkların, milletlerin, cemiyetlerin, düşüncelerin, ideolojilerin bir araya gelmesiyle bir devlet oluşmuş. Bu devletin içerisinde tek bir ırka, düşünceye, millete hitap etmenin anlamı yoktur.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.