Tek kartla Türkiye gezilebilecek

Tek kartla Türkiye gezilebilecek

2018 yılında tüm Türkiye'de kullanılması beklenen "Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemi" ile 81 ilde, tüm toplu taşıma araçlarında aynı kart geçerli olacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ulaşımda 2018 yılında tüm Türkiye'de kullanılması beklenen "Türkiye kart" projesini anlattı.

Hürriyet gazetesine konuşan Bakan Arslan PTT'den alınabilecek olan kartla vatandaşın istediği yerden tek kartla seyehat edebileceğini söyledi.

Aslan, PTT’nin 4 bin 600 noktası üzerinden bu kartın alınabileceğini belirterek , “Kredi kartıyla yapabildiğiniz her şeyi yapabileceksiniz. Bununla sınırlı değil, İstanbul başta olmak üzere tüm belediyelerle anlaşmalar yapıyoruz. Otobüsünden, metrosuna her yerde geçecek. İl değiştirdiğinizde ayrı bir kart almanız gerekmeyecek. Milli parklarda, müzelerde, uçaklarda her yerde geçecek” dedi.

Amaçlarının tek bir kartla her türlü finansal işlemi yapmak olduğunu vurgulayan Arslan, “Dünyada örnekleri çok az. Birçok ülkeye bunu ihraç da edebiliriz” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.