Hani'de tek odalı harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

Hani'de tek odalı harabe evde yaşam mücadelesi veren aile yardım bekliyor

​Diyarbakır’ın Hani ilçesinde derme çatma harabe bir evde yaşam mücadelesi veren aile, yetkililerin ve hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Diyarbakır’ın Hani ilçesinde harabe ve yıkılmak üzere olan tek odalı bir evde yaşayan Aktay ailesi, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

Aktay ailesi, gidecek başka bir yerlerinin olmadığını belirterek, içinde bulundukları sıkıntı ve cefadan kendilerini kurtarmaları için yetkililerden ve hayırseverlerden yardım çağrısında bulundular.

Üvey annesi ve kız kardeşiyle beraber bir odada kaldıklarını söyleyen Abdullatif Aktay (55), aynı odayı mutfak yerine kullandıklarını söyledi.

Akta, "Evimiz yıkıldı yıkılacak.  Bu kışı çıkarır mıyız, çıkarmaz mıyız onu bilemiyoruz. 55 yaşındayım hala bekârım; imkânsızlıktan dolayı evlenemedim. İş de bulamadım çalışamıyorum. 6-7 senedir babam vefat etti. Babam vefat ettikten sonra ben üvey annemle kız kardeşime bakmak zorunda kaldım. Üvey annem babamın emekli maaşını alıyor. O maaşla zor geçiniyoruz." dedi.

Yaşadıkları harabe evin tavanının kışın damladığını ve her an yıkılabileceğini belirten Aktay, gidecek başka bir yerlerinin olmadığına dikkat çekerek yetkililerden ve yardımseverlerden yardım talebinde bulundu.

Anne Zekiye Aktay ise mağduriyetlerini şöyle dile getirdi: "Fakir olduğumuzdan dolayı bu evimize çeki düzen veremiyoruz. Çocuğum da bekârdır isterim ki para kazansın ve evlensin. Benim de kimsem yok. Annem vefat etmiş, baba da ihtiyar. Yardım edilmesini istiyorum. Bu evde oturamıyoruz. Harap olmuş. Yetkililerden yardım bekliyorum. Önümüzde kış var, nasıl geçireceğimi bilmiyorum."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.