Tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi zorunlu oluyor

Tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi zorunlu oluyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yayımladığı yönetmeliğe göre, tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi zorunlu olacak.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından "Tek Tırnaklı Hayvanların Tanımlanması ve İzlenmesine Dair Yönetmelik" yayımlandı.

Buna göre, tek tırnaklılar kayıt altına alınacak, hareketleri izlenecek, tek tırnaklı hastalıklarının etkin kontrolü sağlanacak, ilgili birimlerce sağlık, ıslah ve istatistik kayıtlarının daha düzenli tutulması amacıyla tek tırnaklı hayvancılık işletmeleri belirlenecek ve bu işletmelerde bulunan tek tırnaklıların tanımlanması düzenlenecek.

Tek tırnaklı hayvanların kimliklendirilmesi sistemi

Tek tırnaklı hayvanların, bu yönetmelik hükümlerine göre kimliklendirilmesi zorunlu olacak. Bakıcının, tek tırnaklının sahibi veya sahiplerinden biri olmadığı durumlarda sahibinin adına ve sahibinin onayıyla hareket edilecek.

Bakanlık, hayvan sahibi tarafından bir kimlik belgesi edinmek veya mevcut kimlik belgesindeki kimliklendirme detaylarının değiştirilmesi için bir düzenleme kuruluşuna başvurunun yapılmasını talep edecek. Resmi kontroller aracılığıyla tek tırnaklıların bakıcıları ve düzenleme kuruluşlarının yükümlülüklerini yerine getirmesini sağlayacak.

Tek tırnaklılar için yaşam boyu geçerli olan kimlik belgesi, düzenleyen kuruluşa ait olacak ve "Tek tırnaklıyı anlatan, eşkâl, işaret ve nişanelerinin kaydedildiği açıklama; açıklamada kaydedilen nişane ve işaretlerin çizildiği bir taslak şema; kimliklendirme detaylarına ilişkin onaylı değişiklikleri açıklayan boş alan" gibi bilgilerden oluşacak.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler