TEKNOPARK’ın yönetici şirket kurma süreci tamamlanıyor

TEKNOPARK’ın yönetici şirket kurma süreci tamamlanıyor

Batman Üniversitesi Rektörü Durmuş, Üniversite-Sanayi iş birliği açısından TEKNOPARK’ın Batman için önemli bir kuruluş olacağını söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Aydın Durmuş ve BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, BATSO’nun TEKNOPARK’ın yönetici şirket ortağı olması için hazırlanan protokolü imzaladı.

BATSO’nun TEKNOPARK’ın yönetici şirket ortağı olmasını sağlayan protokolün imza töreninde konuşan Rektör Durmuş, Batman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesinin kurulduğunu, TEKNOPARK yönetici şirket kuruluş çalışmalarını tamamlama aşamasına geldiklerini söyledi.

Durmuş, bilimsel bilginin ve insan kaynaklarının üretildiği yerler olan üniversitelerde, temel araştırmaların yanında, artık uygulamalı araştırma ve geliştirme çalışmaları da yoğun olarak yapıldığını belirtti.

Durmuş, “Yeni teknoloji tabanlı işletmelerin oluşumu ve var olan işletmelerin de gelişmesinin sağlandığı yerler olan TEKNOPARK'lar, üniversiteler ve araştırma kuruluşlarındaki bilimsel çalışma sonuçlarının, uygulamaya aktarılmasındaki en etkili mekanizmalardır. Teknopark kavramının temelinde bilgi, işgücü ve sermaye işbirliğinin sağlanması yatıyor. Bugün başarılı teknoloji bölgeleri altyapısı, sunduğu programlar, destek birimleri ve hizmetleriyle, teknoloji girişimlerinin aktif şekilde desteklendiği, üniversite-sanayi arasındaki etkileşimde aktif rol oynayan önem merkezleri haline gelmişlerdir.” dedi.

Durmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Batman Üniversitesi bünyesinde 37 dönümlük bir arazi tahsisi gerçekleştirdik. İnşallah burada teknolojik ve katma değeri yüksek ürünlere yönelik Ar-Ge çalışmalarına yönelik üniversite sanayi işbirliği kapsamında projeler üretilecek ve bu projeler sanayide katma değere dönüştürülerek Batman ekonomisine de büyük katkı sunacağız. TEKNOPARK’ın bütün aşamalarında desteklerini bizden hiç esirgemeyen ve emeği geçen herkese şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum”

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.