Telafi eğitimi alan öğrenciler Silopi’ye döndü

Telafi eğitimi alan öğrenciler Silopi’ye döndü

Silopi ilçesinden Batman’a telafi eğitimi görmeye giden öğrenciler bu gün ilçeye döndü.

Silopi’deçukurların kapatılması, barikatların kaldırılması ve ilçedeki PKK’lilerin etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık 2015’te ilan edilen ve 19 Ocak 2016’ta   kaldırılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle okula gidemedikleri için eğitimleri yarıda kalan ortaokul  ve lise son sınıf öğrencileri, Batman’da gördükleri yoğunlaştırılmış telafi eğitimlerinin ardından Silopi’ye döndü.

Eksik kalan eğitimlerini tamamlamak için Batman’a giden 8’inci sınıf öğrencisi Pınar Bilgeç Batman’da telafi eğitimini gördüğünü ve geri kalan derslerini başarılı bir şekilde bitirdiğini söyledi.

Diğer bir kız öğrenci olan Esma Sansur da, Batman’da çok güzel karşılandıklarını ve çok memnun kaldıklarını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığınca kendilerine gönderilen 250 TL ile kendilerine giysi aldıklarını belirten Sansur, “Üç gün üst üste deneme yaptık, çok iyi puanlar aldık.” dedi.

Sosyal aktiviteleri çok beğendiklerini ifade eden Asmin Açar ise, eğitimi tamamladığı için yetkililere çok teşekkür ettiğini söyledi.

Batman’dan dönen çocuğunu karşılayan veli Ahmet Sansur , çocuklarının eğitimleri için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirterek, çocuklarının Batman’daki eğitimlerinin başarılı geçtiğini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu bu destekten dolayı, kızlarımıza, çocuklarımıza yaptıkları bu faaliyetten dolayı Allah hepsinden razı olsun.” dedi. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.