Temeli atılan Asr-ı Saadet Camii yardım bekliyor

Temeli atılan Asr-ı Saadet Camii yardım bekliyor

Batman’ın Belde Mahallesi’nde temeli atılan Asr-ı Saadet Camii hayırseverlerin yardımını bekliyor.

Batman merkezde yeni yerleşim alanları olan Belde, Gültepe ve Çamlıtepe mahallelerinde toplu ibadet noktasında sıkıntıların yaşanması, mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Asrı Saadet Camii’nin temelini atan mahalle sakinleri, şimdi hayırseverlerin yardımını bekliyor.

700 metrekarelik alana inşa edilen camiinin yerleşkesinde taziye evi ve Kur’an kursu da yer alacak.

Konuyla ilgili bilgi veren Kasım Derin, “Bu mahallede cami, Kur'an Kursu ve taziye evi yoktu. Bölgede bunları ihtiyacı çoktu. Mahalleli olarak çok uğraştım. Bu arsa Milli Emlak'a aitti. Arsayı istedik, uğraşlarımız sonucu verdiler. 700 metrekare civarı arsa üzerinde Asrı Saadet Camii inşaatına başladık. Bugün caminin temelini attık. Caminin tamamlanması için herkesten destek bekliyoruz. Bu çevrede bulunan camilerin hepsi bina altı camilerdir. Bunlar yetersizdir. Bunun için caminin bir an önce yapılması gerekir. Bu alanda yaklaşık 2 kişilik cami, erkek ile bayanlara ait taziye evi ve Kur'an Kursu yaptırıyoruz. Herkesten destek bekliyoruz.” dedi.  

Derin, yardım etmek isteyen hayırseverlerin, 0530 637 85 02 - 0533 525 97 96 numaralı telefonları arayarak iletişime geçebileceklerini kaydetti. (M. Sait Çelik- İLKHA)











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.