“Temiz çevre temiz toplum”

“Temiz çevre temiz toplum”

Diyarbakır’ın Hani İlçesine Bağlı Gürbüz Beldesinde çevreye duyarlı bir toplumun oluşması çerçevesinde, ‘’Temiz çevre temiz toplum’’ adlı bir etkinlik yapıldı.

Milli Eğitim İlçe Müdürlüğü öncülüğünde yapılan etkinliğe, Gürbüz Beldesinde yapmış olduğu hayırlı faaliyetlerle adını duyuran Gürbüz İrşad-Der’de destek verdi. Etkinliğe çok sayıda öğrencinin katılım gösterdiği gözlendi. Öğrencilerin ellerindeki pankartlarda ‘’Temizlik İmanın yarısıdır.’’ “Temizlik İmandandır.’’ ve  ‘’Allah temiz olanları sever’’ pankartlar açıldı.

Etkinlik ilgili bir açıklama yapan Gürbüz İrşad-Der  Başkanı Nihat Çam dernek olarak bu etkinliğe destek verdiklerini belirterek, “Çünkü temizlik imandandır. Peygamber Efendimizin bu konuyla ilgili tavsiyelerinden biride ‘Temizlik imanın yarısıdır. Allah tövbe edenleri ve temizlenenleri sever’ hadisi bize çok şey anlatmaktadır. Temizlik sadece maddi olarak anlaşılmaması gerekir. Bizler İslam topluma olarak maddi pisliklerden sakındığımız gibi Rabbimizin bize haram kılmış olduğu manevi pisliklerden de kaçınmamız gerekir.” dedi.

Etkinliğe katılım gösteren öğrencilerin beldede geniş kapsamlı bir temizlik yapması ile sona erdi. (ÎLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.