Temizlik İmandandır

Temizlik İmandandır

​İmam hatipli kız öğrenciler "Temizlik imandandır." Hadis-i Şerif'inden yola çıkarak okullarında bulunan mahallelerindeki atık maddeleri temizlediler.

Adıyaman Merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Atatürk Kız Anadolu İmam Hatip öğrencileri farkındalık oluşturabilme adına okul çevresi ve mahallelerindeki atık maddeleri toplayarak çöp konteynırına attılar.

Bir imam hatip öğrencisi olarak çevreni kirletilmesine duyarsız kalamayacağını belirten öğrencilerden Nesine Gürbüz "Bir imam hatipli olarak çevreyi temiz tutmamız gerekiyor. İnsanın kalbinin temizliğinin çevreye yansıması için bu projeyi gerçekleştirmek istedik. Sınıfımızda ve okulumuzdan öğrencilerle çıktık mahallemizi ve okulumuzu temizledik. Farkındalık oluşturmak istiyoruz milletimizin çevreyi kirletilmemesini ve kendisine saygı duyulmasını istiyorsa çevreyi kirletmemeli. Dışarıdaki hayvanlara da şefkat göstererek onları da düşünmeliyiz çevreyi ona göre temiz tutmalıyız." dedi.

Temizliği imandan geldiğini bundan dolayı Müslümanların çevrelerini kirletmemesi gerektiğini vurgulayan Fatma Aslan isimli öğrenciyse "Mahallemizi okulumuzu ve Çevremizi temiz tutmalıyız. Çünkü temizlik imandan gelir. Ben İmam Hatipliyim temizliğe çok önem veren biriyim. Çevremizi temiz tutalım çünkü kirli çevre kirli insanlar demektir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler