TEOG heyecanı başladı

TEOG heyecanı başladı

8’inci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve 2 gün sürecek olan TEOG sınavı bugün başladı.

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı (TEOG) maratonu bugün başladı. Çocuklar sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda heyecanla bekledi.

Çocuklar 2 sürecek olan sınavda 8’inci sınıflar Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi, yarın ise Fen ve Teknoloji, İnkîlap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Sınav, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde her 2 gün yapılacak oturum için saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı gerçekleştirilecek. Öğrenciler, 27 Nisan Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 28 Nisan Perşembe günkü ikinci oturumda  ise fen ve teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil  derslerinden sınava girecek.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları  ile sınava alınmayacaklar. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı,  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

Uzmanlar, her soru için ortalama 2 dakika cevap süresini belirlendiğini hatırlatarak buna dikkat edilmesi gerektiğine işaret etti.

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları,  haziran içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

Öte yandan, sınava giren öğrencilerin ailelerin de dışarıda heyecanla beklediği görüldü.

Öğrenci velilerinden Sema Sağlam, “Sabırsızlıkla bekliyorum. Çocuğumuz başarı elde etmesini umuyorum. Çünkü çok çalıştı. Allah’a dua ediyorum. Allah kimseyi utandırmasın.” dedi.

Süslü Toprak ise “Ben çocuğumdan daha heyecanlıyım. Allah’a dua ediyorum. Yasin okuyorum. Belki Allah yardım eder de oğlum başarılı olur. Çocuklarımızın geleceği için uğraşıyoruz. ” şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.