TEOG heyecanı sona erdi

TEOG heyecanı sona erdi

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 2 oturumlu TEOG maratonu sona erdi. Sonuçlar Haziran ayında açıklanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında düzenlenen 2’nci dönem merkezi ortak sınavların 2’nci gün oturumları da sona erdi. Böylece TEOG heyecanı da bitmiş oldu.

Tahmini 1 milyon 167 bin 854 öğrencinin katıldığı ortak sınava yurt içinde 970 merkezdeki 16 bin 176 okulda ve 92 bin 924 salonda, yurt dışında da 15 merkezde ve 21 okulda yapıldı.

Dünkü ilk oturumda öğrenciler Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde sınava girdi. Bugünkü oturumda ise fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girdi.

İngilizce testini 1 milyon 166 bin 275 öğrenci, Fransızca testini 383 öğrenci, Almanca testini 370 öğrenci ve İtalyanca testini de 11 öğrenci yanıtladı.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılan ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olan sınavda öğrenciler ter  dökerken aileleri dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler, her bir dersin sınavı sonrasında 30 dakika teneffüs yaptı.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı. Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları  ile sınava alınmadı. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı ise  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları,  haziran içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.