TEOG ikinci oturumu başladı

TEOG ikinci oturumu başladı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında 8’inci sınıf öğrenci yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavların ikinci oturumu başladı.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 8’inci sınıflara yönelik düzenlenen merkezi ortak sınavlarının ikinci oturumu başladı.

1 milyon 174 bin 427 8’inci sınıf öğrencisinin gireceği bugünkü oturumda öğrenciler, fen ve teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

Yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde yapılacak oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları, 20 dakika olacak. Sınav uygulaması tüm merkezlerde eş zamanlı yapılacak.

Yurt içinde 970 merkez, 16 bin 237 okul, 91 bin 349 salonda, yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 22 okulda gerçekleştirilen sınavlarda 200 bin öğretmen görev yapıyor.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.