"TEOG sürecinde hiç bir hak kaybı olmayacak"

"TEOG sürecinde hiç bir hak kaybı olmayacak"

TEOG sistemi ile ilgili yaşanan olumsuzlukları değerlendiren Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, hiçbir öğrencinin hak kaybına uğramayacağını belirtti.

BURSA - Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi ile ilgili açıklamada bulunan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, hiçbir öğrencinin hak kaybına uğramayacağını söyledi.

 

TEOG Sistemi hakkında bilgi veren Sarıkaya, “Öğrencilerimiz TEOG sonuçları çerçevesinde A ve B gurubu olmak üzere iki bölümde tercih yaptılar. A grubu tercihlere tercih sırası ve puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapıldı. A grubunda tercih ettiği 15 okuldan birine yerleşmeyenler, B grubundaki altı okul türünden dördünü işaretlediler. Sistem de öğrencinin ikametgahına yakın olan okulları önceleyerek,  bu dört okul türünden birine öğrencimizi, okul türü sıralaması ve puan üstünlüğüne göre yerleştirdi. Her ikisine de, yani A listesinde tercih ettiği 15 okuldan birine veya B listesinde tercih ettiği dört okul türünden birine yerleşemeyenler,  hiç tercih yapmayan öğrencilerle birlikte kalan kontenjanlara yerleştirildi. Bu öğrencilerimiz kendi içlerinde puan üstünlüğü ve adrese göre yerleştirildiler.” dedi.

 

Öğrencilerin din hanesinin e-okul üzerinde tutulmadığının Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da açıklandığını belirten Sarıkaya, öğrencilerin kesinlikle dini etnik, felsefi bir ayrıma tabi tutulmadığını, ortaöğretime yerleştirme işlemlerinin tamamen yapılan tercihler ve adrese dayalı olarak otomatik şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

 

Nakil başvuruların Eylül ayı sonuna kadar 5 hafta süreyle devam edeceğini ifade eden Sarıkaya, “Öğrencilerimiz Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri nakil talebinde bulunabilmektedirler. Yerleştirmeler de Cuma günü yapılmaktadır. O hafta oluşan boş kontenjanlar da yine Cuma günü ilan edilmekte; veliler ve öğrenciler, nakil başvurularına aynı şekilde devam edebilmektedir. Öğrenci ve velilerimiz nakil döneminde oluşacak boşlukları takip edip istedikleri okula nakil talebinde bulunabilirler.” şeklinde konuştu.

 

Son olarak Veli Sarıkaya, daha önce Milli Eğitim Bakanlığının bu konuda açıklama yaptığını ve tercih ettiği ilçeler dışında bir okula yerleşen öğrenci sayısının 9 bin 802 olduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca bu öğrencilerin, hiç tercih yapmadığı ya da A veya B grubu tercihlerinden hiç birisine yerleşememiş öğrencilerden oluştuğu belirtildi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin nakil talebinde bulunabileceklerini söyledi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.