TEOG tercihleri yarın başlıyor

TEOG tercihleri yarın başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) doğrultusunda lise tercihlerini yarından itibaren almaya başlayacak.

HABER MRK - Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) doğrultusunda lise tercihleri yarından itibaren yapılabilecek. Tercih alınma süreci 8 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Tercihler, öğrenci ya da veli tarafından, https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabileceği gibi öğrencinin 8. sınıfı tamamladığı ortaokuldan ya da herhangi bir ortaokul müdürlüğünden de yapılabilecek.

Tercihler iki grupta alınacak. Öğrencilerin A grubu tercihleri, okulların kodlarına göre, B grubu tercihleri ise sadece okul türlerine göre yapılacak.

A grubu tercihleri Bakanlığın http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan, okulların kodlarına göre velisi tarafından en fazla 15 tercih olmak üzere yapılacak. Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemlerinde, öncelikle A grubu tercihleri, puan üstünlüğü ve tercih sıralamaları dikkate alınacak.

B grubu tercihlerde öğrencinin önceliğini belirttiği türe göre, sırasıyla ikamet ettiği cadde, sokak, bulvar, mahalle, köy, bucak, ilçe ve tercih başvurusu sırasında seçeceği alternatif 3 ilçe geneline bakılarak yerleştirme gerçekleştirilecek. B grubu tercih listesinde, 6 okul türünden en az 4'ünün bulunması zorunlu olacak.

Yurt dışından sınava girerek tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayan öğrenciler hariç "Yerleştirme İşlemi Tercih Ön Çalışma Formu" ve "Tercih Başvuru Bilgileri Formu” telefon, posta, faks, e-posta gibi iletişim araçları ile Bakanlığa gönderilmeyecek.

Sonuçlar ise 22 Ağustos'ta açıklanacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler