TEOG yerleştirmeleri sonucu yaşanan sorunlar giderilebilir

TEOG yerleştirmeleri sonucu yaşanan sorunlar giderilebilir

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TEOG yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte Diyarbakır'da lise tercihi yapan bazı öğrencilerin istekleri dışındaki okullara yerleştirilme sorununu değerlendirdi.

 

DİYARBAKIR - Liselere geçiş için uygulanan Temel Ortaöğretim Geçiş Sınavı (TEOG)’nın yerleştirme sonuçları açıklandı.

 

TEOG yerleştirme sonuçlarına göre, Diyarbakır’da lise tercihi yapan yaklaşık 2 bin civarında öğrenci, tercihlerinin dışında başka okullara yerleştirildi.

 

Adrese dayalı olarak Çüngüş, Silvan, Ergani ve Kulp gibi bazı ilçelere yerleştirilen öğrencilerin velileri, kendileri için büyük sorun olan böylesi bir yerleştirmenin çözümü için Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdu.

 

TEOG yerleştirmelerindeki sorun: Sınav sisteminin yabancı olması

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, bazı aileler için sorun olan bu yerleştirme sonuçları hakkında İlke Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu. TEOG yerleştirmelerine göre boşta kalan öğrencilerin sistem tarafından başka okullara yerleştirildiğini belirten yetkililer, meydana gelen sorunun sınav sisteminin yabancı olmasından kaynaklandığını söyledi.“

 

Veliler, okul değişikliği için nakil talebinde bulunabilir”

Kendilerine dünden bu yana oldukça yoğun bir başvurunun yapıldığını aktaran yetkililer, “Bize başvuran veliler, çözüm bularak yanımızdan ayrılıyor. Boşta kalan öğrenciler, sistem tarafından başka okullara yerleştirildi. TEOG yerleştirmelerindeki tek sorun sınav sisteminin yabancı olmasıdır. Çocuğunun okulundan memnun olmayan veliler 26 Eylül’e kadar nakil işlemleri yaparak istedikleri başka okullara kayıt yaptırabilirler. Başvurular, Pazartesi’den Perşembe’ye haftanın dört günü yapılıyor. Bunun için velilere dilekçe örneği hazırladık. Bu dilekçeyi kullanarak nakil işlemlerini gerçekleştirebilirler.” dedi.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler