TEOG'a geri sayım başladı

TEOG'a geri sayım başladı

TEOG kapsamında 8'inci sınıf öğrencilerinin gireceği birinci dönem merkezi ortak sınav 26-27 Kasım'da yapılacak.

HABER MRK - Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda gerçekleştirilecek birinci dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına sayılı günler kaldı. TEOG sistemi kapsamında 8’inci sınıf öğrencilerinin gireceği merkezi ortak sınavlar, birinci dönem  26-27 Kasım'da, mazeret sınavı ise 13-14 Aralık'ta yapılacak.

Öğrenciler, kendi okullarında sınava girecek

Bir milyon 200 binden fazla 8’inci sınıf öğrencisinin ter dökeceği TEOG sınavı ile ilgili MEB’in yayınladığı kılavuza göre; ortak sınavlar, sınav takviminde belirtilen tarihlerde, her sınav günü bir olmak üzere, iki günde iki oturum halinde yapılacak. Sınav yapılacak okullarda sınav günleri ders yapılmayacak. Öğrenciler olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında, belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Merkezi ortak sınavlarda alınan puanlar yıl sonu başarı puanı hesaplamasına dahil edilecek. Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında; Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji dersleri için dört; T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacak. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puan hesaplamasında; öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacak, elde edilen toplam ikiye bölünerek merkezi sistemle öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına yerleştirmeye esas puan hesaplamasında kullanılacak. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.

Öte yandan, ikinci dönem ise merkezi ortak sınav 29-30 Nisan 2015'te, mazeret sınavı ise 16-17 Mayıs 2015'te gerçekleştirilecek.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler