TEOG’da ilk oturum sona erdi video foto

TEOG’da ilk oturum sona erdi video foto

Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş Sınavı maratonu bugün başlarken TEOG sınavının ilk oturumu bitti. 2’inci oturum ise yarın başlıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sistemi kapsamında, ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen birinci dönem ortak sınavların ilk oturumu sona erdi.

Saat 09.00’da başlayan ilk oturumda öğrenciler Türkçe,  matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinde sınava girdi.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20  soruluk A, B, C, D kitapçık türleri kullanılan ve her bir ders yazılısının  süresi 40 dakika olan sınavda öğrenciler ter  dökerken aileleri dışarıda heyecanla bekledi. Öğrenciler, her bir dersin sınavı sonrasında 30 dakika teneffüs yaptı.

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında  kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alındı. Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihazlar ve saat  fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap  makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçları  ile sınava alınmadı. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı ise  ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

Sınavın ikinci oturumu ise yarın başlayacak. Öğrenciler yarın fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek.

TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 14-15 Mayıs'ta mazeret sınavlarına girebilecek. Sınav sonuçları,  haziran içerisinde e-okul sisteminde açıklanacak.

İlk oturumun heyecanını yaşayan öğrenciler duygu ve düşüncelerini İLKHA ile paylaştılar.

İlk oturumunun çok başarılı geçtiğini belirten Ulaç Üstün nar, “İyiydi, güzel bekliyorum. Çok çalışmıştım. TEOG’da avantajlıyız. En azından ilk sınav kötü olsa ikinci sınavda daha iyi bir şansımız olabiliyor. Herkese başarılar diliyorum.” dedi.

TEOG’un zorlu olduğunu dile getiren Cevher Atay, “SBS benim için daha rahattı. Bu sistem bizi biraz sıkıyor. Tabi başarılı geçti sınavım. Ancak TEOG çok stresli geçiyor. Yine de çok çalıştım. 450 bekliyorum.” şeklinde konuştu.

İLKHA



















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.