"TEOG'da Öğrenciler ikamet adresine göre yerleştirilsin"

"TEOG'da Öğrenciler ikamet adresine göre yerleştirilsin"

Memur Sen Diyarbakır Şubesi Temel yaptığı açıklamada Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı'nda öğrencilerin ikamet adresine göre yerleştirmesi gerektiğini belirtti.

DİYARBAKIR- TEOG (Öğretimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı) ile ilgili Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da birçok öğrencinin ikamet adresi temel alınarak yerleştirilmediğini, çok uzak ilçeler hatta hayatlarında görmedikleri beldelerdeki liselere yerleştiğine dikkat çekti.

 

Memur Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş, eğitimin, değişimi ve sürekli gelişimi içinde barındıran bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Dünyada hâkim olan eğitim felsefesi, sistemi onarmak yerine tümden kaldırıp yerine yeni bir sistem değirmektir.  Son 10 yıl içinde ülkemizde dört farklı sistem getirilmiş, geliştirilen TEOG sistemi halkanı en son ürünüdür. Geliştirilen TEOG sisteminde, öğrencilerin tercihlere yerleştirilmesinde okulların azlığı ve kontenjan yetersizliği yüzünde sorunlar yaşanmaktadır. Diyarbakır’da birçok öğrenci ikamet adresi temel alınarak yerleştirilmemiş çok uzak ilçeler hatta hayatlarında görmedikleri beldelerdeki liselere yerleşmişlerdir. Öğrenci ve veliler, 25 Ağustos Pazartesi günü başlayacak, ‘Nakil süreci’nde hata yapmaktan, açıkta kalmaktan, en çok da istemedikleri liselere yerleştirilmekten korkuyor. Bundan sonraki süreçte ise nakiller, Eylül ayı sonuna kadar haftalık dönemler halinde devam edecek. Ekim ayı itibariyle yapılacak nakillerde Eylül ayı sonuna kadar yapılan nakiller sonucu oluşan taban puan esas alınacak.” Dedi.

 

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öncelikle öğrencilerin İkamet adreslerini temel alacak şekilde yerleştirme için önlem alması gerektiğini söyleyen Memiş, yapımı biten birçok okulu hemen teslim alıp lise olarak 2014-2015 Eğitim Öğretim yıllında faaliyete sokması gerektiğini ifade etti.

 

Memiş son olarak, Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şubesi olarak önlemlerin hemen alınmasını talep etti. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.