Tepeli öğrenciler 5 bin ağaç dikti video

Tepeli öğrenciler 5 bin ağaç dikti video

Tepe Belediyesi tarafından ''Benimde Bir Dikili Ağacım Olsun Kampanyası'' çerçevesinde beldedeki okul öğrencileri, Tepe Beldesi Dicle nehri kenarında 5 bin adet Çam, Tesbih Ağacı, Selvi Ağacı ve Dışbudak ağacı dikildi.

DİYARBAKIR - Tepe Belediyesi tarafından düzenlenen ağaç dikme şenliğine Tepe Belediye Başkanı Ahmet Çelebi katılırken, Beldede bulunan okul öğretmenleri ve çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.
300 kadar öğrenci Dicle Nehri kenarına ağaç dikerek, hem doğa sevgisi, hem de kaynaşma anlamında neşeli vakit geçirme imkanı buldu.

 

Tepe Beldesi Dicle kenarında ağaçlandırma alanında öğretmenleri eşliğinde ağaç diken yaklaşık 300 çocuğa ağaçların çeşitleri ve insan hayatındaki önemi anlatıldı.

 

Tepe Dicle İlköğretim Okulu Müdürü Abdulkadir Karadoğan yaptığı açıklamada, "Ağaç dikimi için buraya geldik. Çocuklarımıza gurup eğitimi verebilmek, birlikte hareket etmeyi öğretmek ve sosyal duyarlılığı anlatabilmek amacıyla başlattığımız ağaç dikim '' benimde Bir Dikili Ağacım olsun Kampanyası'' çerçevesinde projemizde doğayı korumak ve çevre bilincini oluşturmayı hedefledik. bu kapsamda çocuklarımıza ağaçların çeşitliliklerini ve insan hayatındaki önemini anlatıyoruz." dedi.
Konu hakkında açıklama yapan Tepe Beldesi Belediye Başkanı Ahmet Çelebi, Diyarbakır Orman Fidanlığında hibe yolu ile alınan 5 bin fidanı Dicle Nehri kenarı, Dicle vadisi, Mesire alanları ile belde genelindeki yeşil alanlar ile mahallelerdeki yaşam alanlarına dikerek Tepe Beldesinin yeşil dokusunu artırmaya çalıştıklarını söyledi. (Hasan Gündüz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.