“Teravih namazları Ramazan gecelerinin süsüdür”

“Teravih namazları Ramazan gecelerinin süsüdür”

Teravih namazlarının ehemmiyeti üzerine konuşan Ağrı il Müftüsü İbrahim Gemici, teravih namazının Ramazan gecelerinin süsü olduğunu söyledi.

Gecelerin sıcak olması ve teravih namazlarının geç saatlerde eda edilmesinden dolayı bu sünneti yerine getirenlerde gevşemenin olduğunu gözlemlediğini söyleyen Ağrı il Müftüsü İbrahim Gemici, teravih sünnetinin yerine getirilmesinin maddi ve manevi olarak çok faydasının olduğunu ifade etti.

İnsanoğlunun iftardan sonraki vücut durumunun dengelenmesinde teravih namazlarının çok faydası olduğunu vurgulayan Müftü Gemici, “Ramazan ayının gündüzleri mübarek olduğu gibi geceleri de mübarek. Gecelerinde Ramazan’ın süsü olan teravih namazı var. Yani maddi ve manevi olarak çok faydası var. Her şey de olduğu gibi yemede de ölçülü olması gereken Müslüman dengeyi kaçırmaması gerekir. Dünyada hastalıklar; ya çok yemek veya yeterli gıdayı almamaktan kaynaklanıyor. Ve çok yemekten dolayı meydana gelen obezite ile nasıl mücadele edilmesinin yolları aranıyor. İftarını açan ve çok yemek yiyen Müslüman için teravih namazları bulunmaz bir nimet. Çünkü vücudu dengeliyor. İnsanı maddi ve manevi olarak rahatlatan bir namazdır.” dedi.

İbrahim Gemici,”

Teravih namazının Ramazan gecelerinin süsü olduğunu söyleyen Gemici, “İlk haftada aşkla teravihlere gelen cemaat daha sonraki haftalarda teravihi aksatmaya başlıyorlar. Bunun yapılmaması lazım, teravihlere devam edilmesi gerekiyor. Ağrı halkının ekseriyeti Şafii mezhebine tabi olduğu için teravihlerde de kazalarını kılıyorlar. Yapılmasın demiyoruz ama bir yıl boyunca kazalarımızı kılmayıp da teravihlere bırakmamız yanlıştır. Ramazan ayındaki teravih vakitleri gelmeden önce kazalar kılınmalı ve teravih vakitleri ise sadece bu sünnetimiz yerine getirilmeli. Böylesinin daha güzel olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“Gelecek yıl hatimli teravih namazı kılınan camiler artacak”

Ağrı’da bu yıl 90 hafızın atandığını belirten İbrahim Gemici, gelecek yıl hatimli teravih namaz kılınan cami sayısının artacağını söyledi.

Gemici, “Ağrı’da şu an bir camimizde hatimli olarak teravih namazı kıldırıyoruz. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı 90 hafız atadı Ağrı’ya. Ramazan ayına yakın dönemde bu atamalar gerçekleştiği için bir program yapamadık ama nasip olursa gelecek ramazan ayında hatimli teravih namazı kıldıran imamlarımız artacak. Sevabı büyük olduğu için insanlarımız hatimli teravih namazlarına iştirak etmesi güzel olur.” diye konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.