Terör rejimi yanlısı sözleşmeyi imzalamayan öğretmen işinden oldu

Terör rejimi yanlısı sözleşmeyi imzalamayan öğretmen işinden oldu

ABD'nin Texas eyaletinde konuşma engelli ilkokul öğrencilerine yönelik terapist öğretmenliğini yapan Bahia Amawi, terör rejimi yanlısı sözleşmeyi imzalamadığı için işinden oldu.

ABD'nin Texas dahil bir çok eyaletinde uygulanan "siyonist rejimi boykot etmeme ve mallarına zarar vermeme" yönündeki sözleşmeyi "ifade özgürlüğü" elinden alındığı için imzalamayan terapist Bahia Amawi, "Devlet kurumlarında çalışamazsın." denilerek evine gönderildi.

9 yıldır okullarda gelişim bozukluğu yaşayan, otistik ve konuşma zorluğu çeken çocuklara terapistlik yapan Avusturya doğumlu ABD vatandaşı Bahia Amawi, "ifade özgürlüğü" elinden alındığı gerekçesiyle daha önce çalıştığı okul aleyhinde federal mahkemede dava açtı.

ABD'den yayın yapan "the intercept" sitesinin haberine göre; konuşma terapistliği üzerine 1999'da doktorasını tamamlayan Amawi, çeşitli okullarda çalıştıktan sonra 2009 senesinden itibaren Pflugerville Independent School District'te çalışmaya başladı.

"Sözleşmeyi imzalamadığından dolayı işinden oldu"

Her yıl düzenli olarak okul ile kontrat imzalayan Amawi, 2018-2019 okul sezonu için okulun talebi üzerine gönderilen sözleşmeyi imzalayacakken, fazladan imzalaması için gönderilen siyonist yanlısı belgenin de dosyaya iliştirildiğini gördü.

"Belgede 'sözleşme süresince israili boykot etmeme, israile karşı yapılan herhangi bir eyleme katılmama, israilin ekonomisi ya da ticaret ilişkilerinin aleyhinde olan kişi ya da kurumlarla işbirliği içinde olmama' gibi maddeler vardı." diyen Amawi, sözleşmeyi imzalamadığından dolayı işinden olduğunu belirtti.

Durumu eleştiren intercept sitesi, "Amawi'nin kendi iş alanı ile ilgili, örneğin çocuklara şiddet uygulamama, onları taciz etmeme veya taciz edilmemeleri konusunda çaba sarf etme gibi maddeler içeren sözleşme imzalayacağına, ABD'den kıta uzaklığında olan bir işgal rejimi için böyle bir sözleşme istenmesi deliliktir." dedi.

Site ayrıca terör rejimi yanlısı sözleşmeyi imzalayanların aslında ABD dâhil dünyadaki bütün ülkeler aleyhinde konuşabildiklerini, hükümet aleyhindeki yürüyüşlere katılabildiklerini,  hatta ekonomik olarak ABD mallarını boykot edebildiklerini, ama işgalci israilin aleyhinde konuşmanın suç teşkil etmesinin çok büyük çarpıklıklar içerdiğini ekledi.

"Belgeyi kesinlikle imzalamayacağım"

"Böyle bir yasayla boğazımızı sıkmaları ve anayasal haklarımızı korumak yerine başka bir ülke ekonomisini korumaya karar vermeleri şaşırtıcı," diyen Amawi, "israil menşeli malları, Gazze ve Batı Şeria'da estirdiği terör yüzünden ailecek önceden almama kararı aldıklarını" söyledi.

Belgeyi kesinlikle imzalamayacağını, imzalaması halinde vicdan azabı çekeceğini belirten Amawi, "İmzalamam halinde, işgal altında inleyen Filistinlilere ihanet etmekle kalmayıp onlara yapılan haksızlıklara ortak olmuş olurdum. Bu belgeyi imzalamakla aynı zamanda anayasal hakkımız olan konuşma özgürlüğünü ihlal ederek Amerikalı kardeşlerime de ihanet etmiş olurum." dedi.

Bilindiği üzere işgal rejimi yanlısı sözleşme 2 Mayıs 2017'de ABD'nin Texas eyaletinde yürürlüğe girmiş, konu hakkında konuşan eyalet valisi Greg Abbott, "israil karşıtı demek Texas karşıtı demektir." sözlerini sarf etmişti.

Yine bu metni baz alan Amerikan CNN kanalı, kendi çalışanı olan Marc Lamont Hill'i Filistini destekleyici konuşmasından dolayı bu ayın başında işten atmıştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.