Terör saldırılarında tahrip edilen okullar onarılıyor

Terör saldırılarında tahrip edilen okullar onarılıyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 3 mahallede PKK mensuplarınca ateşe verilen ve tahrip edilen okullar onarıma alındı

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, 3 mahallede PKK'lilerce yakılan ve tahrip edilen okullar onarılıyor.

Tekel, Mescit ve Konak mahallelerindeki PKK mensuplarınca ateş verilen ve tahrip edilen Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi, Hasuni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Sağlık Meslek Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fevzi Çakmak İlkokulu ve Ortaokulunda bakım ve onarım çalışması başlatıldı.

Çalışmalar devam ederken okullarda eğitim öğretim aksamadan sürüyor. Terör saldırıları sonucu eğitimden uzak kalan öğrenciler için hafta sonu telafi programları uygulanıyor. 

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ders telafi programları ile öğrencilere katkı sunuyor. Terör saldırılarının yoğun yaşandığı 3 mahalledeki öğrencilerin psikolojisinin bozulmaması için okul yönetimi ve rehber öğretmenler desteğiyle öğrencilere destek veriliyor. 

PKK'lilerin kazdığı hendek, kurduğu barikat ve yerleştirdiği patlayıcı tuzakları nedeniyle Silvan ilçesinde Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde 3 Kasım'da ilan edilen ve 12 gün süren sokağa çıkma yasağı kapsamında güvenlik güçlerince terör örgütü mensuplarına yönelik kapsamlı operasyonlar yapılmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.