"Terörist israil ile tüm ticari ilişkiler askıya alınmalı"

"Terörist israil ile tüm ticari ilişkiler askıya alınmalı"

​ABD Başkanı Trump'ın Kudüs planına tepki gösteren HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas,siyonist terör çetesiyle tüm ticari ilişkilerin askıya alınmasıhatta ambargo uygulanması gerektiğini söyledi.

HAKSİAD Van Şube Başkanı Cevdet Arvas, emperyalist ABD'nin başkanı Donald Trump'ın siyonist çeteyi hizmet amaçla aldığı Kudüs kararına tepki gösterdi.

ABD'nin bu kararının İslam'a ve Müslümanlara açılmış bir savaş olduğunu belirten Arvas, "ABD kendi iç sorunlarını kapatmak, kendi iç ihtilaflarını görmemek ve israilin kendi iç sıkıntılarını kapatmak amacı ile bu zamanda bu kararı almıştır. Yine hepimiz biliyoruz ki Amerika bu açıklamayı Müslümanların sessizliğinden ve kendi iç çekişmelerinden yararlanarak yapmaktadır. İslam ülkeleri kendi milli çıkarlarını, mezhebi tercihlerini şahsi ihtiraslarını bir kenara bırakmalı güç birliği yaparak ittifak halinde hareket etmeli İslam ve tüm Müslümanların izzet şeref ve menfaatlerini düşünmeleri, bunu uygulamaya koymaları gerekmektedir. KUDÜS sadece Filistin meselesi değildir, tüm Müslümanların ve İslam ülkelerinin ortak davasıdır ve diğer dinlere de kucak açtığından dolayı tüm insanlığın davasıdır."

"Kudüs ve Mescidi Aksa, ne bir Filistin ne de bir Arap sorunudur"

Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın ne bir Filistin ne de bir Arap sorunu olduğunu vurgulayan Arvas, bunun birr insanlık, mazlum bir milletin var oluş ve hak ve hürriyetler sorunu olduğunu ifade etti.

Arvas, "Tüm Müslümanların toprağı Kudüs ve kutsal mabedimiz Mescid­-i Aksa 'ya karşı tüm Müslüman devletlerin başta kuruluş felsefesinde Kudüs'ün haklarını savunmak olan Müslüman nüfuslu ülkelerin oluşturduğu İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) olan üstü bir zirve için 13 ARALIK 2017 tarihinde İstanbul'da toplanacak. İslam İşbirliği Teşkilatı ilk önce şu kararı almalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatına üye olan ülkelerin Büyükelçiliklerinin ivedilikle KUDÜS' e taşımalı ve hatta KUDÜS 'ün FİLİSTİNİN başkenti olarak tanıdıklarını deklare etmelidirler." çağrısında bulundu.

Arvas, açıklamasını şöyle sürdürdü: "İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa'nın işgali ve en büyük terörist olan ve terör üreten ABD tarafından israillin başkenti ilan etmesini asla kabul etmiyoruz, kınıyoruz ve lanetliyoruz. Siyonizm'in son kalesi korsan devlet israillin bu tür uygulamalarını nefretle kınıyor, vicdanını kaybetmemiş uluslararası camiayı ve Müslüman devletleri bir an önce önlem almaya ve seslerini yükselmeye davet ediyoruz. Terörist israil ile tüm ticari ilişkilerin askıya alınmasını istiyoruz, hatta işgalci israile ambargo uygulanması gerektiğini düşünüyoruz, HAKSİAD'a üye olan iş adamlarının ülke genelinde işgalci İsrail ve fitnenin başı Amerika'ya karşı sivil toplum kuruluşları ve siyası partilerin yapacağı basın açıklamalarına ve verilecek tepkilere katılım sağlamalarını istiyoruz. Kudüs'e sahip çıkmak sadece Müslümanların görevi değil tüm insanlığın görevidir. Tüm Müslümanları ve özellikle İslam ülkelerinin liderlerini Kudüs'ü sahiplenme Kudüs'e sahip çıkmaya davet ediyoruz." (Yunus Tuğrul- İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler