Tersane İstanbul Projesi İstanbul’u çok farklı bir konuma taşıyacak

Tersane İstanbul Projesi İstanbul’u çok farklı bir konuma taşıyacak

Tersane İstanbul Temel Atma Töreni’nde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tersane İstanbul Projesi, şehrimizin medarı iftiharı olarak İstanbul’u çok farklı bir konuma taşıyacak bir projedir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tersane İstanbul Temel Atma Töreni’ne katıldı. Beyoğlu Camiikebir’de gerçekleşen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

Konuşmasında, "Tersane İstanbul Projesi, şehrimizin medarı iftiharı olarak İstanbul’u çok farklı bir konuma taşıyacak bir projedir." ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "238 bin metrekarelik alanda yap-işlet-devret modeliyle bu projeyi hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında burada; iki adet 70 yat bağlama kapasiteli yat limanı, toplam yatak sayısı bin 200 olan 5 yıldızlı üç otel inşa edilecek." diye ekledi.

"Milletimiz destek verdiği sürece, ülkemiz için çalışmayı sürdüreceğiz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tersane İstanbul Projesi’nde, tarihî ve tescilli yapılarla ilgili süreç de büyük bir hassasiyetle yürütülüyor. SİT alanının tarihî değeri korunarak kentsel dönüşüm, sosyal dönüşüm ve ekonomik dönüşüm bir arada gerçekleştiriliyor. İnşallah buraya yıllık ortalama yerli yabancı 30 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Proje, İstanbul’umuzun marka değerini artırmakla kalmayacak, inşallah Türkiye’nin turizm gelirine de olumlu katkı yapacaktır. Böylece Haliç, tamamlanınca Avrupa'nın en büyük bilim merkezi olacak Haliç Bilim Merkezi’nin yanı sıra, bölgenin güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir esere daha kavuşacaktır."

"Önümüzdeki dönemde İstanbul’u yollarıyla, metrolarıyla, parklarıyla, şehir bahçeleriyle, altyapısı, üstyapısıyla, işte bugün burada olduğu gibi muhteşem tesislerle, güzelleştirmeye devam edeceğiz." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan,  "Rabbim güç ve ömür, milletimiz de destek verdiği sürece, ülkemiz için, İstanbul’umuz için çalışmayı sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler