TESSEP’ten çarşaflı kadına yönelik saldırıya tepki

TESSEP’ten çarşaflı kadına yönelik saldırıya tepki

​İstanbul’da metroda çarşaflı bir kadına yapılan saldırıya tepki gösteren TESSEP Bölge Koordinatörü Arzu Demir, hangi kesimden olursa olsun kadınlara yapılan hakaretleri kabul etmediklerini söyleyerek, yetkilileri göreve davet etti.

Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Bölge Koordinatörü Arzu Demir, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da metro istasyonunda bir kişinin çarşaflı bir kadına küfür ederek saldırmasına tepki göstererek, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yaşanan tesettür düşmanlığına tepki gösteren Demir, son zamanlarda İslam’ın şiarlarına saldırıların artığına işaret etti.

Bayanlara yönelik yapılan saldırıları şiddetle kınadıklarını belirten Demir, "Batı için bu tür olaylar gündemdeydi ve biliniyordu, Batı için bu konular konuşulurken şimdi yüzde 90’ı Müslüman olan bir ülkede de bu konular konuşulmaya başlandı. Geçen gün metro istasyonunda çarşaflı bir bayana sözlü ve fiili hakaretlerde bulunulmuş, ağza alınmayacak küfürler savrulmuş ve bu yetmezmiş gibi kendisine tükürülmüştür. Bizler TESSEP olarak bayanlara yapılan bu tür hakaretleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

Kadınlara yapılan hakareti kabul etmediklerini söyleyen Demir, bu tür saldırıların bir daha olmaması ve önünün kapanması için caydırıcı cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı.

"Neden örtülü bayana yapılan hakaretlere kayıtsız kalınıyor?

Demir, "Batı için 'İslamofobi' adı altında İslam’a ve onun şiarlarına hakareti konuşuyorduk. Ama artık ülkemizde bu tür olayların konuşulması, olması çok acı. Hangi kesimden olursa olsun ister açık, ister tesettürlü olsun kadınlara yapılan hakaretleri kesinlikle kabul etmiyoruz. Burada yetkilileri görevlerini yapmaya davet ediyoruz. Mini etekli veya şortlu bir bayana yapılan hakaretler günlerce medyada konuşulur ve yapan kişiye cezalar verilirken, neden Allah’ın emri olan örtüye bürünen bir bayana yapılan bu hakaretlere karşı kayıtsız kalınıyor? Bunun sorgulanmasını istiyoruz. Bu konuda caydırıcı cezaların verilmesinden yanayız." diye konuştu.

"Saldırılar tesettürü itibarsızlaştırmaya yönelik bir projenin ürünüdür"

Demir, şunları söyledi: "Hangi kesimden olursa olsun herhangi bir bayana bu tür hakaretlerde bulunulamaz. İslam dini böyle bir şeyi kesinlikle kabul etmemektedir. Kadınlar Allah’ın yanında değerli varlıklardır. TESSEP olarak bir kez daha yapılan bu çirkinlikleri kınıyoruz. TESSEP olarak bir bayana hakareti asla ama asla kabul etmiyoruz. Biz bu saldırıda kasıt arıyoruz. Çünkü sırf çarşafından dolayı bir bayana hakaret edilmesi tesettürü itibarsızlaştırmaya yönelik bir projenin ürünüdür diyoruz."

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.