TGF'den Vali Kıraç'a ziyaret

TGF'den Vali Kıraç'a ziyaret

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyelerini makamında kabul etti.

DİYARBAKIR  -  Diyarbakır’ın ev sahipliğini yapacağı Türkiye Gazeteciler Federasyonu 46. Başkanlık Kurulu toplantısı için Diyarbakır’da bulunan cemiyet başkanları Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veysi İpek başkanlığındaki heyeti makamında kabul etmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Vali Kıraç, gazetecilerle yakından ilgilenerek gazetecileri Diyarbakır hakkında bilgilendirdi.

 

Toplantıda gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Kıraç, Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 46. Başkanlık Kurulu toplantısının Diyarbakır da yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, “Diyarbakır’daki gazeteci arkadaşlarımızla misafirlerimize iyi ev sahipliği yapmaya çalışacağız. Umarım ki hem Diyarbakır için hem de ülkemiz için konsey toplantılarından güzel kararlar çıkar.” temennisinde bulundu.

 

 “Barış, bu toprakların ürettiği bir kavramdır.”

Dünyada barışı korumanın savaştan daha zor olduğuna işaret eden Vali Kıraç, “İnsanların her noktada birbirini anlayan, seven, kucaklayan bir yapı içinde bin yıldır sürdürdüğümüz gelenek göreneklerimizi bizden sonraki nesillere de aktararak, birliğimizi, beraberliğimizi pekiştirmek zorundayız. Bunun olabilmesi için basının dile getireceği söylemler, yazılan yazılarla geleceğe ışık tutulması önemli ve anlamlı. Diyarbakır’da yapmış olduğumuz temaslarla göreceksiniz; Diyarbakır çiftçisi, esnafı, bürokrasi, yaklaşık 4 binin üzerinde STK’ları ile her noktada sizi aydınlatıcı, geleceğe umutla bakan, bölgedeki artan huzur ortamının giderek kökleşmesi ve doğal akışında sürmesi temennisini dile getirecektir. Bölgede huzurun ne demek olduğunu 35-40 yaşındaki insanlar yeni yeni görüyor. Son iki senedir çatışma ortamı yaşanmadan, gece gündüz sokağa çıkabilen insanlar kafeteryalarda zaman geçiriyor, sosyal-kültürel etkinliklere katılım sağlıyor. Barış, bu toprakların ürettiği bir kavramdır. Bizim inancımızda barış, söylemini kendi içinde barındırmaktadır.” ifadelerini kullandı.

 

“Bu topraklar üzerinde herkesin kardeşçe yaşadığı…”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atila Sertel de, dünyada barışın insanlık için en önemli kavram olduğunu belirterek bu topraklar üzerinde herkesin kardeşçe yaşadığı, insanların dini, dili, ırkı, rengi, mezhebi nedeniyle ötekileştirilmediği bir toplum olmanın ve bu dönemin birlikte, el ele yürütülmesinin gerektiğine inandığını belirtti.

 

Ziyarette misafirlere, Diyarbakır’ın tanıtımı için hazırlanan “Suzan Suzi” klibi ile “Nane-Limon” adlı çizgi film gösterilirken, TGF Genel Başkanı Atila Sertel, Vali Kıraç’a ziyaret anısına plaket takdim etti. Vali Kıraç’ta Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atila Sertel’e Diyarbakır’a özgü fincan takımı hediye etti. Ziyaret Vali Mustafa Cahit Kıraç’ın cemiyet üyeleriyle fotoğraf çekilmesiyle son buldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler