THK Başkanı Gözaltına Alındı

THK Başkanı Gözaltına Alındı

Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım, Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Ümitköy'deki evinde gözaltına alındı.

Türk Hava Kurumu (THK) Başkanı Osman Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 9 kişi, "kurumda bazı usulsüz işlemler yapıldığı" iddiasıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alındı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, savcılığın talimatıyla "THK'da bazı işlemlerde usulsüzlük yapıldığı" iddialarına ilişkin soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında 11 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Polis, THK Başkanı Osman Yıldırım ile bazı yakınları ve kurum çalışanlarının da aralarında bulunduğu 9 kişiyi gözaltına aldı. Olayla ilgili iki kişinin arandığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar ifade işlemleri için Ankara Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

"TÜRKKUŞU" UÇAĞININ ÇİZİMLERİNİN SIZMASI ÜZERİNE...

THK tarafından üretim aşamasına gelen 'Türkkuşu' uçağının çizimlerinin sosyal medyaya sızması üzerine yapılan ihbarı değerlendiren emniyet güçleri, bu sabah THK Genel Merkezi ve bağlılarında operasyon başlattı.

Türk Hava Kurumuna bağlı Gökçen Havacılık İktisadi İşletmesinde aramalarını yoğunlaştıran emniyet birimleri, uçağın gizli bilgilerini sızdıran kişi veya kişilerle ilgili bilgi topluyor.

Konuyla ilgili bilgisayar ve harddisklere el koyan emniyet güçleri, çalışmalarını THK Uçak Fabrikasını da kapsayacak şekilde genişletti. Polis ekipleri, operasyon kapsamında THK Genel Başkanı Yıldırım'ın evinde de inceleme yaptı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.