Ticaret Odalarından sürece destek

Ticaret Odalarından sürece destek

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu heyeti, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)'yu ziyaret ettiler.

DİYARBAKIR – Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve Meclis Başkanı Akgün Aytuğ ile meclis üyelerinden oluşan Sakarya TSO heyeti, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO)’yu ziyaret ettiler.

 

Diyarbakır ziyaretinin birinci gününde Tarım ve Hayvancılık Fuarı ve OSB ziyaretinin ardından Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’na geçen Sakarya TSO heyeti, DTSO meclis üyeleri ile bir araya geldi.

 

DTSO toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda konuşan DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Sayar, Sakarya’dan gelen misafirlerin Diyarbakır’da olmasından çok büyük memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Sayar, Özellikle çözüm süreci içerisinde yapılan bu ziyaretleri çok önemsediklerini söyleyerek, bir buçuk yıldır süren bu süreçte sivil toplum arasında gelişen ilişkilerin barışa katkı anlamına geleceğini vurguladı.

 

“Sevgi ve dostluk hep kâr getiren bir sermayedir”

Çözüm sürecinde sergilenen tavır ile sorunların diyalogla çözümünün mümkün olduğunu her kesin bir kez daha gördüğünü dile getiren Sayar, ‘Biz  iş dünyası olarak sermaye kelimesini çok kullanırız. Fakat bir sermaye var ki, hep kâr getirir. O sermaye sevgi ve dostluktur. Bu sermaye hem maddi hem de manevi kâr getirir’ şeklinde konuştu.

 

Mezopotamya’nın verimli topraklarında yer alan Diyarbakır’ın bu verimli coğrafyada hak ettiği yerde olmadığını söyleyen Sayar, ‘Fakat bu süreç kentimizin ekonomik göstergelerini olumlu yönde etkilemiştir. Kalıcı bir barış ortamında Diyarbakır’ın ekonomik geleceğinin çok iyi olacağını bu göstergelere bakarak söyleyebiliriz.’ tespitinde bulundu.

 

“Sürecin istikrarlı bir şekilde sürmesini istiyoruz”

Sakarya TSO Başkanı Mahmut Kösemusul ise yaptığı konuşmada Diyarbakır’da olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, ‘Başkanıma hak veriyorum, biz de bu çözüm sürecini geliştiren tüm kesimlere teşekkür ediyoruz. Bu sürecin istikrarlı bir şekilde sürmesini istiyoruz. Ülkemizin sıkıntılı gördüğümüz bölgelerine daha önce hiç yanaşamadık, ama şimdi nihayet bu bölgelerde de iş yapma imkânına kavuşacağımızı görüyoruz.’ dedi.

 

“Diyarbakır bu kalp güzelliğiyle hak ettiği yere gelecektir”

Çocukluğunda Diyarbakır’a gelip gittiğini söyleyen Sakarya TSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ise, ‘Bana halam hep derdi, Diyarbakır Güneydoğu’nun Parisidir diye. Zaman geçtikçe bunun sebebini anladım, Diyarbakır insanının kalbinin güzelliğiymiş. İnşallah bu kalp güzelliğiyle Diyarbakır hak ettiği yere gelecektir. Bizler de gittiğimiz yerlerde bu konuda elimizden gelen katkıyı yapacağız’ dedi.

 

Konuşmaların ardından misafirlere, Diyarbakır’a yatırım olanakları konusunda bir sunumun yapıldığı ziyarette, karşılıklı olarak Sayar, DTSO’nun 130. Yıl plaketini verirken, Kösemusul da Sakarya TSO’nun 90. Yıl plaketini sundu. ( Zeki Aygur – İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.