Ticareti yapılan uyuşturucu madde değil gençlerimizin geleceğidir

Ticareti yapılan uyuşturucu madde değil gençlerimizin geleceğidir

​HÜDA PAR Silopi İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı, uyuşturucu ile mücadelede ciddi adımların atılması ve farkındalık oluşturmak için parti binasında bir basın açıklaması düzenledi.

HÜDA PAR Silopi Gençlik Kolları Başkanlığı adına basın açıklamasını okuyan Abdulselam Uçar, devletin uyuşturucu ile mücadele hususunda kriz masaları oluşturması ve âdeta seferberlik halinde soruna eğilmesi gerektiğini ifade etti.

Zaman zaman yapılan ufak tefek operasyonların derde deva olmadığının sahadaki veriler ile kanıtlandığını belirten Uçar, gençleri uyuşturucuya iten etkenlerin başında yetersiz ilgi, işsizlik, özgüven eksikliği, aile içi şiddet, dışlanma, sevgi eksikliği ve maneviyatszılıklığın yer aldığını söyledi.

Madde bağımlığının önüne geçilmek ve ciddi bir mücadelenin yürütülebilmesi için madde bağımlısı gençlere manevi destek ve dini eğitimlerin yanı sıra iş ve meslek kazandırma programlarıyla birlikte yeni bir hayata adım atmaları için fırsat verilmesi gerektiğini belirten Uçar, "Ülkemizde ve bilhassa bölgemizde artan uyuşturucu sorununa dikkat çekmek, uyuşturucu bağımlılığıyla mücadelede alınması gereken tedbirler ile ilgili çalışma ve çabalara katı sağlamak amacıyla basın açıklaması yapma gereği duyuyoruz. Uyuşturucu illetinin her geçen gün toplumu ve geleceğimizi daha fazla tehdit ettiğini, bu illetin kullanım yaşı ilkokula çağına kadar inmiş bulunmaktadır. Tehlike o kadar büyümüştür ki, bu marazdan neredeyse hiçbir çocuğumuz hiçbir gencimiz güvende değildir. Zaman zaman uyuşturucu ile mücadele istatistikleri yayınlaması ve yapılan ufak tefek baskın ve operasyonların derde deva olmadığı sahadaki veriler ile kanıtlanmıştır. Bu konuda ürkütücü bir duyarsızlık gözlenmektedir. Devletin uyuşturucu ile mücadele hususunda kriz masaları oluşturup âdeta seferberlik halinde soruna eğilmesi gerekir. Ticareti yapılan alınıp satılan sadece uyuşturucu madde değil, çocuklarımızın gençlerimizin hayatı ve geleceğidir. Gençleri uyuşturucuya iten etkenlerin başında yetersiz ilgi, işsizlik,  özgüven eksikliği, aile içi şiddet dışlanma, sevgi eksikliği ve maneviyastsızlık yer alıyor. İlçemizde madde bağımlılığının önüne geçmek ve ciddi bir mücadele yürütülebilmesi için, madde bağımlı gençlerimize manevi destek ve dini eğitimlerin yanı sıra iş ve meslek kazandırma programlarıyla birlikte yeni bir hayata adım atmaları için fırsat verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Geleceğin teminatı olan çocuk ve gençleri tehdit eden, onların bedenlerinin ve hayatlarını zehirleyenlere, HÜDA PAR Gençlik Kolları olarak büyük bir kararlılıkla karşı çıkacaklarına vurgu yapan Uçar, "Gözümüzden sakındığımız, geleceğimizin teminatı olan genç kardeşlerimizi tehdit eden onların bedenlerinin ve hayatlarını zehirleyenlere HÜDA PAR Gençlik kolları olarak büyük bir kararlılıkla karşı çıkacağız. Ve bu bataklığı kurutma için mücadele edeceğiz. Bu sorun sadece Silopi’nin sorunu değil, tüm Türkiye'nin ve bütün dünyanın sorunudur. Etkileri ve sonuçları itibariyle sadece kullanan bireylerin değil, bütün toplumun yara aldığı bir sorun haline gelmiştir. Uyuşturucu ile toplumsal bir mücadele içine girilerek geleceğimizi kurtarma adına toplumun tüm kesimlerinin duyarlı ve hassas olmaya davet ediyoruz." dedi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.